bokrecensioner boktips

Helgonet

Författare: Carin Gerhardsen
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113036007


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Medelbetyg: 3,7 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Helgonet :
2011-07-09 21:57
Jag hade stora förhoppningar på den här boken men blev tyvärr lite besviken. Den var seg och långsam ända fram till slutet då den tog sig lite. Jag saknade personporträtten från tidigare böcker.

Det får bli en svag fyra i betyg.
Betyg 4
2011-10-21 23:55
Lika proffsigt, spännande skriven som hennes tidigare böcker. Rekommenderas varmt!
Betyg 4
2012-04-28 19:09
En okej kriminalroman som inte riktigt håller samma nivå som tidigare böcker i serien.
Bok nummer fyra om kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor vid Hammarbypolisen.
Betyg 3
2012-09-09 11:28
Bra och spännande, stundvis obehaglig, men det är ju så en deckare ska vara. Gillar författaren och kommer fortsätta läsa hennes böcker. Denna lyssnade jag på som ljudbok.
Betyg 4
2012-10-13 15:23
Jag gillar Gerhardsen skarpt! Hon skriver bra och har spännande, fantasifulla intriger som oftast bjuder på en del överraskningar. Så också i denna, även om den hade en lite seg period då det mesta kändes lite urvattnat. Men sedan tog den sig. Med besked.
Betyg 4
2012-11-12 10:29
Spännande och trevlig läsning.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Helgonet
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom