bokrecensioner boktips

Vyssan lull

Författare: Carin Gerhardsen
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170373473


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet.
Halsarna är avskurna och det finns blod överallt men inga spår av gärningsmannen.
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt och har tankarna på annat håll. Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på Den andre mannen, han som med iskyla gett sig på henne i en osedvanligt utstuderad våldtäkt som på pappret aldrig har ägt rum. Och kollegan Einar Eriksson, nonchalant som vanligt, är försvunnen och underlåter att dyka upp på jobbet.

Medelbetyg: 4,18 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vyssan lull :
2010-03-27 10:42
Detta är den tredje boken i Hammarbyserien och jag kan bara bocka och buga. Välskriven, lättläst, engagerande och personlig. Man kommer huvudkaraktärerna väldigt väl in på livet och deras privatliv är den stora behållningen i boken!

Jag längtar redan efter nästa roman i serien!
Betyg 5
2010-04-13 23:07
oj, bra bok, helt oväntat! bra story, riktigt genomtänkt och smart!
Betyg 4
2010-06-09 08:15
Lyssnade på den som ljudbok och den var riktigt innehållsrik och spännande. Carin är nog min favoritförfattare inom deckargenren, även om de ibland känns lite väl brutala.
Betyg 5
2010-06-16 12:59
Recension av Carin Gerhardsens nya kriminalroman Vyssan Lull

Carin Gerhardsen är född 1962 och uppvuxen i Katrineholm. Efter matematikerexamen har hon arbetat som konsult inom IT-branschen. Hon debuterade 1992 med den filosofiska idéromanen På flykt från tiden. De första delarna i Hammarbyserien heter Pepparkakshuset (2008) och Mamma pappa barn (2009). Böckerna är sålda till sex länder.

Handling: Två små barn och deras filippinska mor hittas döda med halsarna avskurna i sitt hem på Södermalm i Stockholm. Barnens svenske far blir ganska snart misstänkt, men kan han verkligen vara skyldig till detta fasansfulla dåd? Fadern är förtidspensionerad, deprimerad och lever avskärmat från samhället.

Det bli Hammarbypolisen med Conny Sjöberg i spetsen som får ta hand om fallet. Ju mer de gräver, desto märkligare blir fallet. Kriminalinspektör Einar Eriksson försvinner plötsligt. Kan han ha någon anknytning till morden?

Conny Sjöberg och hans kollegor kriminalassistent Petra Westman, kriminalassistent Jamal Hamad och kriminalinspektör Jens Sandén får även börja leta i en annan stad och tid, när en ung kvinna parkerar bilen vid en kiosk för att köpa klubbor till de två små pojkarna hon lämnat kvar i baksätet. Något fruktansvärt händer under tiden hon står vid kiosken, något som förstör flera människors liv. Hänger allt detta ihop? Läs boken och få svaret i denna tragiska historia.

Författaren Carin Gerhardsen har även denna gång lyckats göra en riktigt spännande kriminalroman om Hammarbypolisen i Stockholm. Vem minns inte alla lovord som Pepparkakshuset fick när den kom ut 2008. Författaren uttrycker sig på ett förträffligt sätt, med mycket spänning. Hon kan detta med att gestalta personer och miljöer på ett enastående sätt. En riktig sträckläsarbok som är spännande från första till sista sidan. Jag hade i alla fall väldigt svårt att lägga den ifrån mig. Jag rekommenderar den verkligen.

Betyg 4/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent

Betyg 4
2010-12-27 21:11
En fartfylld bok med spännande intrig.
Temat är skuld. Skuld som tynger.

Den tredje boken i Hammarbyserien med kriminalkommissarie Conny Sjöberg i spetsen.
Betyg 4
2011-07-15 18:15
Den första boken i serien som jag läser, men den var lätt att komma in i och jag blir sugen på att läsa fler i serien.

Ett brutalt mord på en mamma och två små barn har på lite långsökta vägar anknytning till en polis som plötsligt uteblir från jobbet.

Dramatisk och sorglig, men läsvärd.
Betyg 4
2012-09-17 13:41
Ännu en välskriven spännande deckare av Gerhardsen, där handlingen är snyggt komponerad. Boken innehåller betydligt mer än själva ramhandlingen, och det blir precis som i tidigare böcker svårt att ta en paus från läsandet. Jag tycker denna är bäst hittills.
Betyg 5
2012-10-29 13:17
Bra Bok klart värd en 4
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vyssan lull
Liknande böcker:
Äppelmåne
 Y. Terjestam
I hundkäxens tid
 L. Olofsson
Sanningen kommer om na..
 M. McFarlane
Kärlek i fem akter
 D. Krien
Koryféerna
 L. Andersson
Peters baby
 G. Jacobson
Handelsmän och partisaner
 K. Östergren
Midvintersaga
 A. Alverfors