bokrecensioner boktips

Flaskpost från P

Författare: Jussi Adler-Olsen
Genre: Roman
ISBN: 9789170028939


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På polisstationen i Wick, långt borta i Skottland, stod en grön, repad flaska i fönsterkarmen under lång, lång tid. Den var liten. Ingen tog någon notis om den. Ingen märkte brevet inuti. Därför undrade ingen vad de halvt utplånade bokstäverna HJÄLP kunde betyda.
När kriminalinspektör Carl Mørck på omvägar får den gamla flaskposten i sina händer, tror han först att det nästan utplånade nödropet är resultatet av ett grovt pojkstreck. Men efterhand som han och hans assistent Assad lyckas avkoda mer och mer av brevet, inser de att två pojkar förts bort någon gång på nittiotalet och att flaskposten är det enda livstecken man fått från dem sedan dess. Men vilka är pojkarna? Varför har deras föräldrar aldrig anmält dem som saknade? Och vad hände med pojkarna?
Carl och Assad dras längre och längre in i en beräknande och känslokall kidnappares nät, och plötsligt går det upp för dem att tiden håller på att rinna ut. Även om många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv. Mardrömmen tar aldrig slut.


Medelbetyg: 4,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flaskpost från P :
2011-06-08 08:00
Mycket bra deckare av en otroligt skicklig dansk författare. Läs och njut!
Betyg 5
2012-09-26 22:02
Skrämmande och humoristisk
Betyg 5
2012-10-13 13:51
En mycket bra bok som rymmer spänning och humor. Men mest av allt är det Carl Mørck och hans assistenters sätt att arbeta för att närma sig brottens lösning som fashinerar. Deras slutledningsförmåga att se ledtrådar som vävs in så att de kan se mönster där andra utredare aldrig sett något av detta.
Detta var tredje boken av Jussi Adler-Olsen som jag tagit del av och jag är imponerad av hans författarstil där spänningen ökar efterhand och de sätt som han låter hjältarna klara upp den slutgiltliga livsfarliga situationen. Här är det högsta betyg som gäller.
Betyg 5
2013-05-06 11:02
Fantastiskt bra !
Betyg 5
2013-10-17 16:07
Första boken av Adler-O som jag läst. En riktigt ruggig historia. Spännande, välskriven. Det jag tycker drar ned betyget något är det som händer inom gruppen poliser boken handlar om, lite väl mycket konstigheter och flams som står i bjärt kontrast mot den mardrömsliknande historien.
Betyg 4
2018-01-24 21:14
En gammal flaskpost sätter igång avdelning Q, Carl, Assad och Rose, på jakt efter en sällsynt hänsynslös kidnappare och mördare. Det är omväxlande väldigt spännande och roligt - Assads kommentarer upplästa av Stefan Sauk gör att jag skrattar högt.
Ibland är det väldigt spännande, som när Isabell letar efter ´sin mobil-laddare.

Rekommenderas!
Betyg 5
2023-07-20 16:48
Det är spännande handling, men det som drar ner betygen är det som sker på avdelning Q. Kanske är det på grund av att jag inte har läst de förgående böckerna som gör det svårt att komma in i handlingen och interaktionerna mellan kriminalare. Men i det stora hela är det en bra kriminalroman.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flaskpost från P
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund