bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alfabethuset
Alfabethuset
Den gränslöse
Fasanjägarna
Flaskpost från P
Journal 64
marcoeffekten
selfies
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnan i rummet

 
Författare: Jussi Adler-Olsen
Genre: Roman
ISBN: 9789170028915
 
Spänning:  7
Humor:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En vacker vinterdag 2002 försvinner den unga och lovande politikern Merete Lynggaard spårlöst. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera vilt om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning men den blir resultatlös. Merete är som uppslukad av jorden.

Samtidigt är kriminalinspektör Carl Mørck tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är fysiskt oskadd men plågas av djupa skuldkänslor gentemot sina kollegor.

När Carl Mørck så småningom får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande börjar det hända saker. Snart är Mørck och hans assistent Hafez el-Assad en hänsynslös förbrytare på spåren. Frågan är om de hittar galningen innan det är för sent?

Medelbetyg: 4,23 (13 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnan i rummet :


Rosa 2011-06-08 07:59
En mycket välskriven och humoristisk deckare. Kanonbra porträtt! Hoppas att fler upptäcker denne suveräne danska författare!
Betyg 5

mira81 2011-10-23 08:40
Precis läst ut den. Den var bra, men lite dryg de sista 25%en av boken. Önskade att alla 3 böckerna om Avdelning Q fanns som ljudbok. Danska deckare/kriminalromaner håller alltid hög klass!
Betyg 3

ingridc 2011-12-26 15:51
Mycket bra deckare. Intressanta huvudpersoner och bra historia. Den sista delen blev tyvärr för långdragen vilket drar ner betyget. Känslan är bekant från danska tv-deckare som den som dräper t ex.
Betyg 4

michael08 2012-09-26 22:01
Spännande och humoristisk. Én ny favoritförfattare på min deckarhylla
Betyg 5

gun 2012-10-02 12:40
En mycket bra och spännande bok där det kommer att visa sig att assistent Hafez el-Assad är den som får fart på kriminalinspektör Carl Mørck. Utan denna assistent så hade aldrig Carl Mørck blivit färdig till att ta itu med det gamla fallet om politikern Merete Lynggaard försvinnande. Hafez el-Assad älskar att ta reda på saker och agerar mer som en polis än den städare/vaktmästare som det var meningen som han skulle jobba som.
Betyg 5

Otimala 2012-10-04 15:30
En lite annorlunda deckare det här. Visst är det mkt som är bekant från andra håll, men författaren lyckas verkligen med det mesta han företar sig. Persongestaltningen är bra, framförallt huvudpersonerna är mkt bra tecknade. Språket är fint och lättsamt, utan att bli för avskalat. Jag undrar bara än en gång om det är meningen att man ska förstå hur allt ligger till så långt innan kriminalarna gör det? Kan möjligen hålla med om att slutet var lite onödigt långt, men ändå inte så att jag direkt stördes av det. Jag är smått euforisk över denna för mig nya författare! Han har en så skön humor, det som jag så länge efterlyst i deckarvärlden, och jag skrattar högt gång efter annan. Möjligen kan mina två senaste nitlotter i form av Sarenbrant och Fransson hjälpa till att lyfta Adler-Olsen till skyarna, men just nu hoppas jag att han är lika bra som jag inbillar mig!
Betyg 5

Bokhållaren 2012-10-24 12:42
Påskekrim med en dansk bitter nästan skild kommisarie och en mystisk man vid namn Hafez el-Assad. Hygglig story med bra driv i berättelsen. Trovärdigheten är det väl lite si och så med som i de flesta deckare, men det som drar ner betyget är det vämjeligt sockersötdrypande slutet
Betyg 2

Anfield 2013-01-07 09:58
Grymt bra bok !
Betyg 5

kali05 2014-08-18 12:10
Carl Mørck är en duktig kriminalinspektör men han är inte så omtyckt av sina kolleger. Han säger alltid vad han tycker. Han blir mer eller mindre tvungen att starta en cold case avdelning inom Köpenhamnspolisen, avdelning Q. Politikern Merete Lynggaard försvinnande är ett sådant fall gammalt fall, som inte har blivit löst.
Mycket bra deckare av Jussi Adler-Olsen. Jag kommer läsa mer av honom.
Betyg 4

chrille112 2015-12-08 14:37
Första boken om avdelning Q inom Köpenhamnspolisen dit Carl Mörck fått en spark snett nedåt till en källare och ett arbete tillsammans med en civilanställd, Assad. En blandning av ruggigheter och humor som är kännetecknande för författaren. Trovärdigheten i denna bok kan man kanske ifrågasätta men det är bra skrivet. En bok som det är svårt att lägga ifrån sig.
Betyg 4

sgs 2017-11-19 22:36
Första boken i serien om Carl Mörk och Assad. Carl startar en avdelning med uppgift att lösa gamla olösta prioriterade utredningar.
Lyssnade på den som ljudbok skrattar ibland högt av aStefan Sauks inlevelsefulla berättande, särskilt om assisten Assad.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnan i rummet


  Köp boken som film på cdon: