bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alfabethuset
Alfabethuset
Fasanjägarna
Flaskpost från P
Journal 64
Kvinnan i rummet
marcoeffekten
selfies
Liknande böcker:
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
Kautokeino den blodiga..
 L. Johansson
Det som göms i snö
 C. Gerhardsen
Dockleken
 C. Engvall
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen gränslöse

 
Författare: Jussi Adler-Olsen
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789100137274
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den gränslöse :


Anfield 2015-08-31 13:22
Gillar verkligen denna serie !
Betyg 5

Anders_Morell 2016-09-23 18:56
Nja

Den första delen trots att den innehåller en del klichéer håller någorlunda nivå och är underhållande och med viss humor.. Det var ju närmast en psykologisk thriller som belystes från olika håll. Hur ska det gå… Sen förstörs boken efter utfärden till Öland genom förutsägbara stereotyper som författaren tror måste till för att skapa spänning. Biljakten satte till slut spiken i kistan för denna bok. Det är som författaren tappade tråden mitt i boken.
Betyg 2

sgs 2018-05-30 16:12
Jag gillar serien böcker om Avdelning Q - men den här var inte bland de bästa. Många turer fram och tillbaka gör boken lite långtråkig. Det vägs upp av den alltid roliga konversationen mellan Carl och Assad, tack vare Stefan Sauks inlevelse i ljudboken. .
Betyg 3

chrille112 2019-08-27 12:07
Som vanligt underhållande främst i samspelet mellan poliserna i avdelning Q. Själva mordgåtan känns dock alltför långsökt denna gång.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den gränslöse


  Köp boken som film på cdon: