bokrecensioner boktips

Den gränslöse

Författare: Jussi Adler-Olsen
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789100137274


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.

Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den gränslöse :
2015-08-31 13:22
Gillar verkligen denna serie !
Betyg 5
2016-09-23 18:56
Nja

Den första delen trots att den innehåller en del klichéer håller någorlunda nivå och är underhållande och med viss humor.. Det var ju närmast en psykologisk thriller som belystes från olika håll. Hur ska det gå… Sen förstörs boken efter utfärden till Öland genom förutsägbara stereotyper som författaren tror måste till för att skapa spänning. Biljakten satte till slut spiken i kistan för denna bok. Det är som författaren tappade tråden mitt i boken.
Betyg 2
2018-05-30 16:12
Jag gillar serien böcker om Avdelning Q - men den här var inte bland de bästa. Många turer fram och tillbaka gör boken lite långtråkig. Det vägs upp av den alltid roliga konversationen mellan Carl och Assad, tack vare Stefan Sauks inlevelse i ljudboken. .
Betyg 3
2019-08-27 12:07
Som vanligt underhållande främst i samspelet mellan poliserna i avdelning Q. Själva mordgåtan känns dock alltför långsökt denna gång.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den gränslöse
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose