bokrecensioner boktips

Förföljd av det förflutna

Författare: Nora Roberts
Genre: Roman
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100125288


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Under en joggingtur blir Fiona Bristow överfallen av en främmande man. Drogad och misshandlad lyckas hon slå sig fri och kan hjälpa till att gripa gärningsmannen, en sedan länge fruktad seriemördare. Mannen har flera kvinnors liv på sitt samvete. Unga kvinnor som han strypt med en röd scarf för att sedan dumpa deras kroppar mitt ute i vildmarken.
Flera år senare lever Fiona ett stillsamt liv på ön Orcas, strax utanför Seattle, när en serie nya mord inträffar. Dåd som med stor sannolikhet har regisserats av den fängslade seriemördaren men utförts av en för polisen okänd man, oberäknelig och helt utan hämningar.
När Fiona får en röd scarf skickad till sig vet hon att det gäller att handla snabbt. Hennes fyrbenta vänner, tre tillgivna labradorer, beskyddar henne förvisso dag och natt. Detsamma gäller Simon Doyle, en nyinflyttad konstnär med vilken hon inleder en het romans. Denna gång, medveten om att hon är mördarens nästa måltavla, väljer Fiona att stanna istället för att springa - att slå tillbaka och konfrontera det förflutna med risk för sitt eget och andras liv...

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förföljd av det förflutna :
2011-01-31 12:01
Hade sett fram emot denna nya Roberts-roman. Vilken besvikelse! Den är så intetsägande. Inte mycket till spänning och de rappa, oftast humoristiska dialogerna som kännertecknar Roberts saknas totalt i denna bok. Fiona Bristow pysslar med hundar och utbildar såväl hundar som hundförare. Man tycker att Roberts åtminstone hade kunnat lägga ner LITE research på hur det egentligen fungerar i "hundvärlden". Man blir oerhört trött på att läsa hur det kastas bollar och pinnar till hundarna stup i kvarten. Pinsamt dåligt. Fiona springer omkring på sin ö och verkar inte vara speciellt bekymrad över att en seriemördare är henne i hasorna. En total sågning av mig, tyvärr.
Betyg 1
2011-02-08 18:36
Även jag är besviken på denna bok.
Med tanke på baksidestexten trodde jag att boken och handlingen skulle vara mer spännande och mer åt deckarhållet.
Men istället så var det inte spännande alls. Så intentsägande och opersonlig.
Jag lyssnade på den som ljudbok, det flöt på... Men lämnade mig oberörd och ointresserad.
Betyg 2
2013-07-19 11:22
Det här är min första Nora Roberts och jag gillade den.

Vi får lära känna självständiga Fiona Bristow och hennes hundar. Det tränas, dresseras och arrangeras räddningsaktioner. Hennes stillsamma liv vispas upp ordentligt när den seriemördare hon själv hjälpt till att gripa verkar arrangera nya mord. In i livet kommer också den råbarkade och händige konstnären Simon Doyle.

Livet vänds upp-och-ner för den kontrollerande Fiona och alla möjliga känslor får fritt spelrum. Jag vill påstå att denna bok har i princip allt. Det är spännande, romantiskt och underhållande. Huvudkaraktärerna får stor plats och just relationen dom emellan är skarpt beskriven.

Det är klarsynt och gediget rakt igenom. Kanske blir det lite för mycket hundliv men jag är sammantaget imponerad.

Det får bli mer Nora Roberts från och med nu.
Betyg 4
2017-08-29 23:08
Jag undrar nästan ifall Nora Roberts har fått betald för varje skriven sida. Herregud som människan drar ut på en redan seg och långtråkig intrig. Jag har ingenting emot långa böcker ifall de är bra, men det här är så segt och så dåligt skriven. Karaktärerna är skämt, tunna karikatyrer. Den börjar ändå ganska bra, och hundstoryn är mysig, men nej. Kärlekshistorien känns som den är skriven av någon artonhundratalsförfattare och intrigen om seriemördaren är ett första klassens skämt där det totalt saknas allt som heter spänning. Sen har jag faktiskt aldrig förstått storheten i Nora Roberts heller...
Bra uppläsning av Anna Maria Käll, men efter dryga sju timmar av arton lägger jag helt ifrån mig den här tråkiga boken som bara blir sämre och sämre.
Mitt slutbetyg blir, en mycket svag 2:a! Ingenting som jag kan rekommendera!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förföljd av det förflutna
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft