bokrecensioner boktips

Röd lilja

Originaltitel: Red Lily
Författare: Nora Roberts
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100124649


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hayley tänker inte riskera allt hon älskar. Hon älskar sin lilla dotter Lily, sitt jobb på Harpers Handelsträdgård och sina nära väninnor Roz och Stella. Hon älskar också sin speciella vänskap med Harper, Roz äldsta son. Hon tänker inte riskera allt det här för en förälskelse. Men det finns något mycket värre som kommer att störa Hayley. Den osaliga kvinnliga ande som hemsökt godset sedan slutet på 1890-talet beter sig alltmer opålitligt och våldsamt. Och hon har bestämt sig för att tränga in i Hayleys sinne för att få som hon vill. Kommer de tre kvinnorna någonsin få sinnesro på gården? I tredje delen Röd lilja avslutar Nora Roberts trädgårdstrilogi med ett härligt tempo och mycket romantik.Utdrag ur boken:
Jag har ditt blod i mig. Lika mycket Connorblod som Harperblod. Amelia till James, James till Robert, Robert till Rosalind och Rosalind till mig. Det är därför jag hittat dig. Låt mig gå. Låt mig föra dig hem. Du måste inte vara ensam och vilse längre.
Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Röd lilja :
2010-11-11 16:47


Betyg 5
2010-12-15 17:29
Denna sista bok i trilogin är tråkig och överflödig.
Den första boken var bäst, den andra bra, men denna var dålig.
Betyg 1
2011-10-30 09:57
Hayley upptäcker att det sitter en kvinna i gungstolen och sjunger. Detta var första gången som Harley såg denna osaliga ande som fanns i huset. Hayley var en av tre kvinnor i huset som känt andens närhet. Det visar sig att anden hette Amelia Ellen Connor när hon levde och då var hon älskarinna till Harpers, Hayleys käraste, förfader. När Amelia föder ett barn säger de till henne att barnen är dött och tar det till godset där det påstås vara son till frun. Men Amelia tror inte att hennes barn är dött för hon hade hört det skrika och hon tar sig till godset för att ta tillbaka honom. När hon dör stannar hon kvar som en osalig ande och detta får Hayley märka på ett mycket påtagligt sätt.

Jag tyckte boken var bra
Betyg 4
2012-08-19 09:58
Lika förutsägbar och full av romantiska klichéer som de två tidigare böckerna i serien. Nora Roberts försöker bygga upp en spänning som aldrig riktigt infinner sig. Kan dock inte låta bli att hänföras av livet på handelsträdgården - och visst är det lite ledsamt när det tar slut.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Röd lilja
Liknande böcker:
Pestkung
 M. Strömberg
Elizabeth Finch
 J. Barnes
En gång om året
 P. Öhman
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Ond skörd
 S. Bolton
Det var en gång i Holl..
 Q. Tarantino
Våldets historia
 É. Louis
Elizabeth
 L. Pearse