bokrecensioner boktips

Bänkpress

Författare: Sven Lindqvist
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, hälsa, kultur
ISBN: 9789173899987


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bänkpress är en essay om bodybuilding, dess historia och filosofi. Den är också en berättelse om en intellektuell människas upptäcktsfärd i gymmens och kroppskultens modevärld. Träningen blir en väg till drömmar och barndomsminnen som tidigare varit oåtkomliga. De gestaltas i prosadikter som genom en söndervittrande tillvaro leder ut i Saharas tomhet - det yttersta uttrycket för en reptil livshållning.Utdrag ur boken:
”- Vet du vad jag tycker du skall säga JA till, sa han. Det är dina villkor, dina utgångspunkter. Du kommer aldrig mer att bli tjugufem år. Dina kroppsliga förutsättningar för att bli en stark och vacker man var inte ens i den åldern särskilt stora. Du ger dig alltså in på ett område där dina förutsättningar är direkt ogynnsamma. Men om du vet om det, och inte tävlar med någon annan, så gör det väl ingenting? Eller måste du absolut vara bäst i allting du ägnar dig åt?
Överrumplad av den vändning samtalet tagit lovade jag att nästa vecka komma en timme tidigare, så skulle han visa mig träningslokalen.”

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bänkpress :
2004-05-26 10:59
Denna bok handlar som bakgrundtexten indikerar om styrketräning, dess historia och filosofi. Det är också en redogörelse över en människas möte med en för henne/honom tidigare outforskad företeelse och levnadssätt. Fungerar helt okey till förströelseläsning men ”Bänkpress” är enligt min mening inte någon av författarens bättre litterära skapelser – detta kan i och för sig bero på att jag personligen, och som prakiserande idrottsman, alltid tränat regelbundet och därför lider brist på förståelse om den stärkelse som nyuppväckt träningsentusiasm kan bibringa en människa. Kan möjligen väcka liv i en och annan soffpotatis.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bänkpress
Liknande böcker:
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Åh William
 E. Strout
Båten
 L. Lundberg
Papperspalatset
 M. Cowley Heller
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Candy
 H. Rengfors
Löftet
 R. Aneröd