bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Antirasister
Avsikt att förinta
Bänkpress
Framtidslandet
Myten om Wu Tao-Tzu
Praktika
Reklamen är livsfarlig..
Terra Nullius - en res..
Utrota varenda jävel
Ökendykarna
Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNu dog du - bombernas århundrade

 
Författare: Sven Lindqvist
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, politik, historia, kultur, framtid, vetenskap
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9100570516
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nu dog du - bombernas århundrade :


ElinLeticia 2004-05-25 19:53
Nu dog du - bombernas århundrade, är en av de bästa och mest orginella böcker som skapats. Lindqvist gör här en labyrint av åskådningar över det destruktiva århundradet då gud sade "Varde ljus och det skapade vapen.
Hans unika samling med betraktelser skapar en helhet och en översikt över det mörka 1900-talet som inte går att jämföras med något annat. Jag önskar att alla läste denna oerhört viktiga bok. Boken är upplagd som en enorm vägkarta där du kan varifrån du vill nå olika insikter beroende på utgångspunkt. Denna bok läser man ut på en dag, men boken förblir oläst! Man kan nämligen läsa den hur många gånger som helst, men aldrig uppleva att den är klar... Denna bok är unik både i sin utformning och i sin kritik av mänsklighetens. Den är en sammanfogad bibel för vapenvägraren....min bibel....

Betyg 5

stigh 2004-05-26 10:35
Lindqvist har med ” Nu dog du - bombernas århundrade” skapat något som han valt att beskriva som: "en labyrint med 22 ingångar och ingen utgång". De olika 22 ingångarna utgörs av 400 delvis skiljda men tematiskt sammanhållna tankestråk över bombernas århundrade dvs. 1900-talet. De olika tankestråken är ordnade i kronologisk ordning varpå läsaren får bläddra sig fram och tillbaka mellan den ena hemskheten efter den andra under läsningens gång. När jag väl acklimatiserat mig vid detta underfundiga upplägg insåg jag att det har sina tydliga förtjänster då Lindqvist genom dess praktik åskådliggör hur olika parallella händelseförlopp påverkat varandra genom historiens gång. Obönhörligt drevs jag som läsare in i på den västerländska civilisationens mörka bakgator. Militära tankar och dess råa praktik undergrävs med träffande exempel från skönlitteraturen där olika drömmar om nya vapen, trygghetssystem och folkmord blandas till en riktig häxbrygd. Sven Lindqvist har med denna bok lyckats skapa en mycket pedagogisk form av kunskapsöverföring där kraften ligger i att överlåta åt läsaren att själv vandra på de gator och i de byggnader som söndersmulats av bombernas obevekliga eldkraft. Betyget kan inte bli annat än en klockren femma och jag rekommenderar alla som har det minsta uns av samhällsintresse att läsa denna fantastiska och fasansfulla skildring av ytterligheternas tidsålder!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nu dog du - bombernas århundrade


  Köp boken som film på cdon: