bokrecensioner boktips

Mord i natten

Författare: Donna Leon
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
ISBN: 9789170011344


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung vacker kvinna knackar på kommissarie Guido Brunettis dörr. Maria Testa, som hon numera kallar sig, har nyligen hoppat av sitt liv som nunna i en kristen orden. Det vilar något bekant över den unga kvinnan, och Brunetti inser att hon är den sjuksyster som så väl tagit hand om hans egen mor på sjukhemmet.
Maria Testa har efter mycket vånda beslutat sig att söka upp kommissarien för att lätta sitt hjärta. Det har inträffat en rad mycket besynnerliga dödsfall på sjukhemmet. Människor som inte varit allvarligt sjuka har plötsligt avlidit. Och varför tystar hennes överordnade ner saken?
Brunetti vet inte riktigt vad han ska tro. Han har ju inget att gå på, men han kan inte släppa historien utan drar igång en informell utredning. Den här gången tar Brunetti itu med en utredning som leder honom till möten med både märkliga arvingar och samvetslösa katolska präster.


Medelbetyg: 3,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord i natten :
2004-05-23 10:41
En ung f.d. nunna uppsöker kommissarie Guido
vid polisen i Venedig.
Hon misstänker att flera av hennes f.d. patienter
bragts om livet, för att på så sätt komma åt deras
förmögenheter.

En ganska intet sägande deckare, oblodig och något seg,
men ack så Italiensk!
Läsvärd, men inte mycket mer...
Betyg 3
2005-08-18 18:41
Hej!
Inte en genre som jag vanligtvis brukar läsa. Visst, läsbar var den men den gav ingen mersmak.
Det betyder inte att den är dålig.
Betyg 3
2007-02-10 17:32
En nunna hoppar av sin orden. Hon har arbetat på ett vårdhem. Efter att ha hoppat av sin orden kommer hon till Brunetti och berättar om lite mystiska dödsfall på vårdhemmet hon arbetat på. Brunetti börjar göra en del efterforskningar och kommer fram till ganska förvånande resultat inom det religiösa området.
I hemmets lugna vrå har samtidigt dottern problem med kristendomskunskap i skolan. Eller är det med prästen som håller i ämnet?

Njae - den här vart jag besviken på. Den här boken känns inte riktigt trovärdig. Berättelsen från nunnan är så tunn att ingen polis hade gått igång på den. Brunetti måste ha grymt lite att göra på sitt arbete (vilket han i och för sig verkade ha). Jag kände faktiskt inga misstankar alls efter att ha läst nunnans berättelse.
Som vanligt trevliga beskrivningar av Venedig.
Betyg 2
2008-07-15 17:05
Brunetti fortsätter sin kamp mot det orätta, detta blandat med mat och en underbar familj gör boken helt läsvärd.
Betyg 5
2014-12-26 23:32
Jag gillar deckare som är mer som vanliga romaner, där våld och ond bråd död inte tar så stort utrymme. Det här är trevligt. Det är Italien, god mat, ett långsamt tempo, lyckligt familjeliv och så lite småspännande däremellan. Perfekt hängmatteläsande!
Betyg 3
2017-11-14 15:17
Brunetti blir kontaktad av en ung kvinna som inte längre vill vara nunna. Hon har upptäckt att något inte verkar stämma med en del dödsfall på sjukhemmet där hon arbetat. Hemma får Brunettis dotter inte godkänt i kristendomsundervisningen och hon säger att det beror på att hon ställt frågor till prästen.
Brunetti och hans kollegor börjar bli misstänksamma när den före detta nunnan blir påkörd av en smitare. När Brunetti börjar granska en del personer närmare i sömmarna så upptäcker han det finns mycket som den katolska kyrkan vill gömma undan.
Det här är en lågmäld och intressant deckare som utspelar sig i Venedig. Några italienska korta fraser finns med, vilket ger boken mer karaktär av att befinna sig på plats. Bra avkopplande läsning.
Betyg 3
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Den vidrige
 A. Wahl
De tre friarna
 M. Sandemo