bokrecensioner boktips

Rättvisans mörker

Författare: Donna Leon
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789174291094


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den hederlige politikerns svarta sida Kommissarie Brunetti har inga illusioner kvar om italiensk militär så när en ung kadett på Venedigs militära elitskola hittas hängd, förmodat självmord, fylls han av sorg och medlidande till de anhöriga, men också av irritation och frustration över militärens sedvanliga arrogans. Den döde är son till en läkare och före detta politiker känd för sitt goda rykte och sin omutbara integritet - alltför sällsynta egenskaper i italiensk politik. Dr Moro är självklart alldeles förkrossad över sonens död, men trots att varken han eller sonens mor tror att det rör sig om självmord är de inte särskilt intresserade av prata med polisen om omständigheterna kring sonens död. När Brunetti - och den oumbärliga signorina Elettra - börjar undersöka dr Moros politiska karriär och separationen från sonens mamma möts de av en mur av tystnad. Militären håller alla detaljer för sig själva och de andra är högst motvilliga till att prata. Är detta italienarnas vanliga ovilja att beblanda sig med myndigheter eller har Brunetti sprungit rakt in i en stor, tyst konspiration? Donna Leon är född i USA, men har bott i Venedig i över tjugo år. Hon har belönats med många internationella priser.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rättvisans mörker :
2013-07-10 11:40
Boken ingår i en serie med deckare, som handlar om kommissarie Brunetti i Venedig. I denna bok försöker han lösa ett självmord/mord (?) på en kadettskola i staden.
Det är en lagom sommarläsning, som underhåller för stunden. Lättläst och lagom pittoreskt och charmigt.
Bokens största behållning är med den ironi, som författaren beskriver det italienska samhället. Korruption och låt-gå-mentalitet, som alla är emot, men som alla utnyttjar!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rättvisans mörker
Liknande böcker:
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh