bokrecensioner boktips

Blood from a Stone

Författare: Donna Leon
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 0099474182


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En gatuförsäljare från Afrika mördas mitt på dagen på ett torg i Venedig. Närmaste vittnen är ett gäng amerikanska turister som stått och tittat på den döde mannens varor. Brunetti, som får hand om fallet, tycker det är konstigt att någon mördat en gatuförsäljare. Framför allt som mordet ser ut att vara gjort av proffs. Utredningen av mordet leder honom till platser han nog helst inte velat känna till. Mordet får honom också att undra över var hans barns värderingar kommer ifrån.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blood from a Stone :
2006-06-10 08:21
Det här är en av de bättre Donna Leon böckerna. Vi får härliga beskrivningar av Venedig och av de härliga middagar som Brunetti får när han går hem. Dock att jag fortfarande retar mig varje gång att han är en sådan manschauvinist och att det är hustrun som sköter all marktjänst. Bland annat går han hem någon dag, ser något gott i en butik och hoppas att hustrun skall ha köpt hem det. "Köp hem det själv!" skriker jag nästan. Samtidigt var jag¨på en föreläsning där föreläsaren sa att 88 % av alla svenska hushåll fortfarande är på det sättet så hur skall jag då kunna säga så mycket om ett enda italienskt hushåll, som dessutom inte finns på riktigt!!

Nåväl, i den här boken får man hel del av det ständiga bråket med chefen Patta, hemlighetsmakeri med sekreteraren Ellettra och också insyn i en hel del skumraskaffärer. Även om man kan bli mörkrädd om man tänker på att verkligheten förmodligen är ännu värre så gillar jag bokens spänningsnivå och den här boken rekommenderas.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blood from a Stone
Liknande böcker:
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh