bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blood from a Stone
Död i främmande land
Dödlig dos
En dunkel död
En ädel död
Falska bevis
Högvatten
Mord i natten
Mäktiga vänner
Natt i Venedig
Ond bråd död i Venedig
Rättvisans mörker
Liknande böcker:
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDödligt arv

 
Författare: Donna Leon
Genre: Deckare
Ämnesord: mat, politik, historia, kärlek, kultur, spänning
ISBN: 9789170017063
 
Spänning:  2
Romantik:  2
Humor:  1
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En av hustrun Paolas studenter, Claudia Leonardo, söker upp Brunetti för en hypotetisk fråga: Kan en dömd person få upprättelse i efterhand, långt efter dennes död?
Claudia är både vacker och intelligent så Brunetti blir smickrad och nyfiken. Hon är förtegen om sin familj och sitt förflutna men Brunetti får reda på tillräckligt för att börja nysta. Mannen hon syftar på var en konsthandlare som under andra världskriget köpte konst av de familjer som var tvungna att fly från fascismens Italien. Dessa hade inte mycket annat att välja på än hans ockerpriser. Efter kriget ställdes han inför rätta men fick ett lägligt sammanbrott och hamnade på mentalsjukhus istället för i fängelse.
Brunetti ser dock ingen lösning på fallet och därmed var historien avslutad för hans del - tills Claudia hittas brutalt knivmördad i sin lägenhet.
I jakten på mördaren kommer Brunetti i kontakt med en kvinna, Hedi Jacobs, som Claudia kallat mormor trots att de inte hade några biologiska band. När kommissarien öppnar dörren till den inpyrda lägenheten kan han knappt tro sina ögon. Den gamla kvinnan har en konstsamling värdig vilket museum som helst. Konst för miljoner. En samling värd att döda för? Den frågan blir uppenbar när singora Jacobs inte långt senare ligger död på golvet i sin lägenhet.


Medelbetyg: 1 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dödligt arv :


Marre 2011-07-04 14:34
Säääääämst.
Jag vr helt sjuk pepp på att läsa den här boken, den verkade riktigt bra på baksidan men det fanns hur många brister som helst.
Dels så är nästan vart tredje ord på italienska, det är konstiga beskrivningar och dialogerna är katastrofala. Det är en löpande text där Brunetti går och tänker igenom dialogen, typ "Jag gick in till Signora Jacobs och vi utbytte artighetsfraser, hon frågade mig hur det var med barnen och jag svarade med det gamla vanliga, att hon visste hur det var och sedan ledde samtalet in på att..." så var ungefär hälten av "dialogerna" och jag blev tokig!
Sedan skulle Brunetti på något sett alltid ha en syn att kvinnan ska laga mat, ska stäa och barnen ska vara tysta och sköta skolarbetet, allting var som ett fucking schema.
Sedan var det jämt helt osammanhängande och onödiga grejer, jämt frågade han om Vantiello (en annan polis) ville följa med och hitta en potentiellt misstänkt, han ba visst. Sedan så står han i bakgrunden o Brunetti ba "du kan vänta här inne, det kanske är förvirrande om båda två går in" man ba va? varför följde han ens med?!?!?!
Sedan hade alla likadana namn, Luca, Lucia, Guildo, Guitto, VAFAN VEM ÄR VEM?!
Men det som störde mig mest var slutet, det bara avslutades utan någonting, det var som att Leon tröttnade på sin egen historia och bara avslutade den med första bästa hon kom på med.
GAAAH! No more Leon for me thanks!!!
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dödligt arv


  Köp boken som film på cdon: