bokrecensioner boktips

Mäktiga vänner

Författare: Donna Leon
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9789170014581


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är lördag förmiddag och kommissarie Brunetti sitter djupt försjunken i sin favoritbok när det knackar på dörren. Inspektören Franco Rossi meddelar att familjen Brunettis lägenhet egentligen inte existerar och riskerar att rivas! Chockerad börjar kommissarien fundera på vem i Venedigs korrupta system som kan hjälpa honom ur knipan.

Dagarna går och problemet verkar vara bortglömt. Men så ringer en mycket uppskrämd Rossi och vill tala med kommissarien om något som han har upptäckt på sin arbetsplats. Brunetti anar en muthärva och ber honom ringa från en telefonkiosk för att inte bli avlyssnad. Men Rossi återkommer inte, och några dagar senare kan man läsa i tidningen att inspektören dött till följd av ett fall från en byggnadsställning.

Undersökningen av Rossis död leder Brunetti in i en intrikat härva av mutor och lånehajar, som involverar Venedigs äldsta och finaste familjer. Det gäller att ha mäktiga vänner, på både låg och hög nivå ...
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mäktiga vänner :
2016-05-27 23:55
Jag gillar Donna Leons böcker om Commisario Brunetti. Han är något så ovanligt som en socialt kompetent deckarhjälte. I sakta mak löser han kluriga fall på ett elegant sätt, i Venedigs vackra omgivningar. Här dras vi in ett fall där vi återigen kommer i kontakt med den berömda italienska byråkratin, och Brunetti finner sig mitt i ett moment 22.
Betyg 3
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Du måste dö
 P. James
Ornömordet
 L. Björnlund
Koka björn
 M. Niemi
När regnen upphör
 D. Öhrlund