bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A Perfectly Good Family
Dubbelfel
Vi måste prata om Kevin
Liknande böcker:
Gilieds döttrar
 M. Atwood
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Whisky och plättar med..
 M. Gustavsdotter
Planetariet
 N. Sarraute
Planetariet
 N. Sarraute
Planetariet
 N. Sarraute
Blodnäva
 A. Bäckman
Booze
 B. Danielsson
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Innan ni tog oss
 L. Wingate

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDagen efter

 
Författare: Lionel Shriver
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170374326
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En natt i London ställs Irina inför ett val: ska hon stanna med den ordentlige, intellektuelle Lawrence eller ska hon lämna honom för den spännande snookerspelaren Ramsey?
Irina och Lawrence har levt tillsammans i tio år. Han är förstående, tillgiven och stabil, men också känslomässigt distanserad och mer som en vän än en älskare. Ramsey, å andra sidan, är en avlägsen bekant som Irina av en slump går ut och äter med en kväll. Den man hon lär känna är spontan och oberäknelig, passionerad men labil.
Dagen efter bryter mot romankonstens konventioner och låter Irina fullfölja båda de möjliga följderna av sitt val - i vartannat kapitel är hon kvar hos Lawrence, i vartannat har hon gett sig av med Ramsey. Det blir två väldigt olika liv med två väldigt olika män, och ingen av dem är riktigt den hon tror.


Utdrag ur boken:
Utåt sett gav Irina intryck av att vara ett hopplöst våp som undergivet fanns till hands för sin man; sanningen var den att hon drevs av samma egoistiska, osläckliga begär som en obotlig sprutnarkoman. Hon tog två silar Ramsey om dagen, och utsikten att avgiftas under så lång tid som en hel turnering var för dyster för att ens ta under övervägande.

Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dagen efter :


Rosa 2010-01-01 12:37
Detta är en mycket intressant roman som påminner om filmen Sliding Doors. Irina väljer mellan två män och i vartannat kapitel får vi se vad som händer om hon stannar kvar hos sin trygge sambo och i vartannat kapitel får vi se vad som händer om hon väljer den spännande nye mannen.

Boken måste läsas noggrant och varje mening måste man ta till sig och suga på. Boken är långtifrån lättläst men manar till eftertanke och egna funderingar.
Betyg 4

animisha 2010-03-18 08:15
Jag klarar inte av den här boken. Författaren lyckas inte väcka något intresse eller ens sympati för huvudpersonen - jag tycker mig märka att författaren själv har en hånfull ton när hon berättar om huvudpersonens alla upplevelser och det gör att jag inte vill ägna min tid längre åt den här boken.
Betyg 1

bonadea 2010-07-21 17:39
Dagen efter har en likhet med Lionel Shrivers debut bok Vi måste prata om Kevin, det tar ca 100 sidor att komma in i boken som verkar seg, men efter det kan man inte släppa den ifrån sig. Där tar likheten slut då detta är två helt olika böcker fast man kan känna igen stilen även om Lionel Shriver verkar ha utvecklat ännu större lyhördhet fullträflig gestaltning av personer och livet.
Detta är två historier som är skrivna på samma sätt som den barnbok Irina skapar i boken.
Livet är inte alltid vacker tvärt om så är verkligheten brutal, kanske därför verkar Dagen efter vara så äkta och trovärdig.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dagen efter


  Köp boken som film på cdon: