bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A Perfectly Good Family
Dagen efter
Vi måste prata om Kevin
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDubbelfel

 
Författare: Lionel Shriver
Genre: Roman
ISBN: 9789170373213
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Willy Novinsky möter Eric Oberdorf är hon en stigande stjärna på tennisens rankinghimmel. Hon har spelat sedan barnsben och tennisen är hennes enda kärlek i livet. Eric är på många sätt hennes motsats. Han spelar inte av kärlek
till sporten, utan för att han ser tennisen som en möjlighet att tjäna pengar.


Utdrag ur boken:
"Med andra ord" ,sammanfattade Willy stillsamt " Inför eventuella nyårslöften för 1994: vi kan inte spela Alfapet, eller kasta hästskor, eller spela biljard eller gå och bowla . Vi kan inte ens hoppa rep i samma squashall. Och nu kan vi inte spela tennis. Vad kommer vi någonsin att kunna göra tillsammans utom att knulla?"


Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dubbelfel :


Rosa 2009-11-05 08:25
Lionel Shriver bedyrar bestämt att den här boken inte handlar om tennis utan om relationer. Nåja, när tennis nämns på varje sida i boken så är det minsann en sanning med modifikation.

Jag som alltid sysslat med idrott tyckte till en början att det var kul med en bok i idrottsmiljö men så småningom tröttnade jag. Det var samma stuk sida upp och sida ner. Den kvinnliga huvudpersonen Willy är en störd människa - egoistisk, elak, avundsjuk, självupptagen, dryg, arrogant, fanatisk m.m. En hemsk människa rent ut sagt och det ges ingen förklaring i boken till varför hennes man vill ha henne överhuvudtaget. Kan bero på att det inte finns någon anledning!

Willy är ingen sund människa och absolut inte en typisk idrottsmänniska - vare sig en elitidrottskvinna eller en vanlig motionär.

Boken är dålig enligt mig!
Betyg 2

bonadea 2015-12-06 21:10
Jag har läst både Vi måste prata om Kevin och Dagen efter av Lionel Shriver både böckerna var jätte bra fast på olika sätt , därför blev jag besviken på Dubbelfel som inte alls når upp de tidigare böckernas nivå. Dubbelfel är ingen dålig bok, och det är alltid intressant när handlingen utspelas i miljöer som man inte känner till , i detta fall inom tennis sporten. Men det fattas något i boken och det kändes som man väntade på något som aldrig kom. Det som är bra med boken är att Lionel Shriver är mästare att skriva om relationer, hon skriver på ett naket sätt och uppmärksammar små detaljer som vi alla kan känna igen oss i. Jag har lidit med Willy och känt hennes skam över sin avundsjuka och man känner vibrationer av frustration som boken är fylld av. Dubbelfel är en bra bok och det låga betyget är på grund av att hennes tidigare böcker är så bra.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dubbelfel


  Köp boken som film på cdon: