bokrecensioner boktips

Borta bäst

Författare: Sara Kadefors
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9164202992


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i den lilla dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på kvinnan som kommer ut mellan träden och promenerar mot ingången. Hon är elegant klädd och har ett vackert leende. Hon dricker gratiskaffe innan varuhuset öppnar och äter upp folks kvarlämnade mat.

Kvinnan heter Sylvia. Vem är hon? Vad har hon varit med om? För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det om att överleva. Medan Sylvia kämpar för att upprätthålla den perfekta fasaden kommer hon i kontakt med en helt ny värld som förändrar hennes världsbild. Till slut går det inte att fly längre. Hon måste tillbaka till sitt gamla liv, göra upp med den hon en gång var och dem hon en gång lämnat.
Medelbetyg: 3,24 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Borta bäst :
2009-12-22 07:52
En underhållande, tänkvärd och rolig bok om en "vanlig" människa som tar ett steg åt sidan och bryter med sitt gamla liv. Hon är en överlevare och träffar på flera personer som hon både hjälper och får hjälp av att förändra sina inrutade liv. Mycket känslor och igenkännanden.

En riktig sträckläsningsbok som man mår bra av.Betyg 4
2010-03-13 18:48
Hörde den som ljudbok, författaruppläsning.
Nja, inte så bra som jag trodde. Hon läser bra, men det händer ju ingenting. Dessutom kan jag inte på något sätt förstå huvudpersonen, Sylvia. Hennes beteende verkar helt overkligt.
Betyg 2
2010-06-08 18:22
Jag måste tyvärr hålla med ovanstående - jag förstår mig inte på denna bok. Huvudpersonen verkar rent ut sagt dum i huvudet och berör mig inte alls. Jag fortsatte ändå läsa eftersom jag älskat Kardefors tidigare och hade höga förväntningar, tänkte det skulle vända men det blev bara tråkigare. Tyckte inte att någon av personerna från huvudpersonen Sylvia och dottern Jonna till knarkaren Lisbeth och snälle Reza kändes trovärdiga. Ärligt talat hade jag svårt se problemet också - var JOnna arg för att mamman tagit hennes pengar (sånt går ju liksom att betala tillbaka) eller låg det ett djupare svek bakom. Jag tror boken vunnit på att stramas upp och fokuserat på problematiken mor dotter istället för alla bipersoner. Då hade den kunnat gå mer på djupet. Läs Sandor slash Ida och Fågelbovägen istället - MYCKET bättre!
Betyg 2
2010-08-05 21:51
En jättebra bok. Tankeväckande om hur olika man kan leva och ont och gott. Också kan man känna igen sig i personernas tankar. Sen är det väl inte en realistiskt huvudstory men det gör inget. Gillar verkligen Kaderfors och denna är bättre än Fågelbovägen tycker jag.
Betyg 4
2010-08-16 20:50
Nja... Sylvia kändes inte trovärdig
Betyg 2
2010-10-26 21:39
Intressant, ifrågasätter en viktigt och vanligt förekommande syndrom. Nämligen statussymboler före allt. Lite över gränsen mellan vågad och bara konstig går det kanske. Men jag gillar den. Man glömmer den inte, de är ett som är säkert. Ingen bok är som denna.
Betyg 4
2010-11-08 20:35
En bok som var ganska svår att släppa, först för man ville veta varför?! och sen för att man ville veta hur det skulle sluta. Kan hålla med om att vissa saker inte känns realistiska men gillar ändå boken skarpt, många härliga personer att följa och speciellt huvudpersoner Sylvia är ganska uppfinningsrik och man funderar på vad hon ska hitta på här näst...
Betyg 4
2010-12-23 16:17
En bok som fastnar, sträckläsnings bok. Det hände inte så mycket men det beskriver hur en person som hamnar i kris beteer sig. Från att ha bra jobb m.m. till hur allting ändras tilla tt dricka gratis kaffe på Ikea, bo hos som inneliggare hos olika personer. Man får sig en tankeställare att detta kan ju hända vem som hest!!
Betyg 3
2011-01-21 23:45
En lättläst och välskriven bok. Jag fastnar i den direkt och vill inte sluta läsa. Mycket bra om dagens samhälle där status betyder mer än känslor och relationer. Sylvias öde är fängslande och man får många tankeställaren och igenkännanden.
Betyg 4
2012-10-01 20:49
En lättläst och rolig bok. Visst fanns det mycket tänkvärt i den men mest tyckte jag nog den var underhållande.
Betyg 4
2013-07-22 19:43
En dag orkar inte Sylvia längre och avviker från sin arbetsplats utan att säga till. Hon skriver mail och berättar om utlandsresor men i själva verket bor hon i sin bil utanför IKEA. Sylvia har inte några pengar efter att ha skiljt sig från sin man. Hon nyttjar toaletten på IKEA för att tvätta sig och dricker gratiskaffe och äter kvarglömt samt sådant hon lyckas smuggla förbi kassan.
Sylvias liv förändras radikalt efter att hon träffat en knarkare. I romanen figurerar flera olika sorts människor från olika samhällsskikt. Några människor kommer att förändra sin syn på livet.

Detta är en bok som kändes bra att ta del av. Jag hörde den som ljudbok.
Betyg 3
2014-05-04 15:17
Sylvia är mån om sitt yttre. Hon har fina, dyra kläder. Hon dricker gratiskaffe på Ikea för att få upp värmen efter ännu en natt i bilen. Hon har vare sig jobb eller någonstans att bo.

Jag gillar inte denna bok, ändå läser jag färdigt den. Trots allt vill jag veta hur det ska sluta för Sylvia.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Borta bäst
Liknande böcker:
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt
Där vassen viker
 L. Edgarsson