bokrecensioner boktips

Fågelbovägen 32

Författare: Sara Kadefors
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9164201872


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tänk att det finns människor som Karin. Så engagerad, så vidsynt, så osjälvisk.
Kort sagt: en god människa. Inte alls så inskränkt som de andra i villaförorten där Karin och hennes familj hamnat som av en slump – ja, kanske rentav av misstag.
På dagarna arbetar hon som gynekolog på ett sjukhus, på kvällarna jobbar hon extra på en mottagning för illegala flyktingar. Det är där hon träffar Katerina, en ung kvinna från Moldavien som blivit utnyttjad i den familj där hon arbetar som hushållerska och barnflicka.
Karin bestämmer sig genast: Katerina får följa med hem till henne och hennes familj. Där kommer hon i lugn och ro få hämta sig för att kunna ta itu med sitt liv.
Redan samma kväll installeras Katerina i gästrummet. Men inget blir som Karin tänkt sig. Katerina är inget offer som tacksamt tar emot - och själv är hon inte den goda människa hon trott sig vara.
Och när ytan krackelerar kan vad som helst hända.
Medelbetyg: 3,52 (21 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fågelbovägen 32 :
2006-10-07 23:20
Åhhhh............vad härligt med en sådan här bok, så vanlig men ändå inte! Bara LÄS.
Betyg 4
2006-11-20 16:38
Det är en väldigt bra roman.
Ett drivet språk, och faktiskt riktigt provocerande. En bok som tar nya vändor i varje kapitel.

Jag hänger med Karin - det hon gör från början är "snällt", omtänksamt. Men det blir som sagt aldrig som man tänkt sig...

Det blir en maktkamp mellan Karin och Katerina - en maktkamp som gör att Karin mer och mer förlorar sig själv och fotfästet,som driver Karin till annorlunda val. Och som ger en ny syn på kampen "övre medelklass" - naturligtvis generaliserad. :)

En bok om kvinnor och kvinnors relationer.

Jag rekommenderar den varmt.
Och ger den nästintill en femma.
Betyg 4
2007-02-16 20:30
Det här är en bra bok som är svår att lägga ifrån sig. En sträckläsningsbok med andra ord!
Betyg 4
2007-06-05 21:28
En lättläst bok med bra personbeskrivning av alla personer inte bara huvudpersonen.
Betyg 4
2007-11-01 16:07
Oj....vilken ovanlig bok...men ändå inte. Spännande, läskig på ett psyklogisk sätt. Kan inte förklara den....det är bara att läsa=)
Betyg 4
2008-01-19 14:01
Den börjar så intressant, romanen om den goda och duktiga läkaren Karin. Vi sugs in och engageras i hennes vardag som läkare på mer än heltid och fritid som villafru med två skolbarn och förstående make. Detta är en tendensroman som illustrerar mottot ”det är saligare att giva än att taga” och hur tackla vår tids sociala orättvisor. Berättelsen håller tyvärr inte hela vägen. Den blir alltmer upprepande, mer illustrerande än gestaltande. Åtminstone jag förlorar helt intresset. Rekommenderas inte, men läsvärd trots allt för första delen av boken.
Betyg 3
2008-04-14 06:56
Denna bok som jag lyssnade på var en lite annorlunda bok om en kvinna som vill vara god, men det visar sig att det inte alltid är så lätt. Handlar om hennes familj och man kommer flera karaktärer nära. Boken gör att man börjar fundera en hel del ....
Betyg 4
2008-04-29 19:06
En suveränt bra bok. Man blir engagerad så att man vill gå in i boken och skaka om Karin som är huvudpersonen i boken.
Betyg 4
2008-05-30 12:34
Det är en lättläst bok och den har bra handling. Blev dock lite iriterad på mamman i boken men , den är klart läsvärd. Betyg 3
Betyg 3
2008-07-28 12:36
Överraskande bra om läkaren Karin, som skaffar svart hemhjälp. Skuld och krav tynger henne ständigt. Lyssnade på den som ljudbok och det är författarinnan själv som läser och det blev tyvärr lite tröttsamt efter ett tag att lyssna på denna utpräglade göteborgska.
Betyg 4
2008-09-09 15:52
Pendlar mellan tre och fyra, men stannar till slut vid tre. Inte för att det är en dålig roman, jag tycker den är bra. Kadefors fångar flera aspekter av "pigdebatten" som överraskar och historien vindlar förunderligt framåt. Det är genomtänkt.
Men. Jag kan tröttna på relationstjafset. Det känns ganska ofta trovärdigt, om än inte alltid intressant.
Texten flyter annars nästan helt utan motstånd (ibland önskar jag att det skulle vara lite mer att tugga), det går fort att ta läsa - och man läser, för man vill verkligen hela tiden veta vad som ska finnas runt nästa hörn.

Men visst var det lite övertydligt lite för ofta?
Betyg 3
2009-01-26 21:14
Helt ok bok. Jag blev berörd och ofta frustrerad över det familjeliv som familjen i boken hade och många gånger ville jag skrika rakt ut att: Skärp er! Ta er samman! Jag fick boken som rekommendation av en vän och den var absolut läsvärd, men för mig så var den lite för vardaglig.
Betyg 3
2012-01-02 19:13
Börjar så bra, men faller sedan mot slutet. Texten flytter på lätt och för mig var det omöjligt att lägga ner boken trots alla brister först och främst i andra delen av romanen.
Betyg 3
2012-11-04 20:58
En bra och lättläst bok med ett vardaglig innehåll men den tål uppmärksamhet!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fågelbovägen 32
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
De oskyldiga
 M. Sandemo
Mona på varvet
 A. Trosell
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Flicka, 1983
 L. Ullmann
Tjejmiddagen
 M. Marc
Memento mori
 M. Spark