bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Allt är i rörelse
En varg söker sin flock
En öppen vinter
Friheten
Hjärtats ljus
Jack
Saknaden
Sömnen
Tid för kärlek
Tårpilen
Vinter i paradiset
Visenterna
Vädermannen
Värmen
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKyssen

 
Författare: Ulf Lundell
Genre: Roman
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
ISBN: 9146157719
 
Spänning:  7
Romantik:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kenneth Karlsson, romanens berättare och huvudperson, är trettiotvå år och gift med Isabella. Paret har två barn och bor i pool- och garageförsedd villa i en förort söder om Stockholm. Deras ekonomi är god och de lider ingen världslig nöd. Äktenskapet, däremot, är känslofattigt, vanebetonat och på väg att bli trist. Som en följd därav lägger Kenneth hela sin energi på Flipper-Film AB, som med stor framgång producerar propagandafilmer för de anti-trender som för tillfället är gångbara. Han har även intressen i ”… och himlen därtill AB”, en resebyrå med minst sagt udda specialiteter.

Under en ytterst händelserik försommar lär Kenneth, ofta på grund av ödesbundna tillfälligheter, känna Mikaela, ung och förödande vacker fotomodell, Max, hennes pojkvän, oerfaren och känslomässigt handikappad tjugotvååring, samt Greven. Mikaela och Max tillhör Dom Grandiosa, en liten och utdöende ungdomlig sekt som framlider sin tid på Grand Hotells veranda. Greven har ett okänt, växlingsrikt och inte alldeles hederligt förflutet. Max och Greven visar sig ha långtgående relationer till Isabella, som efter en livsavgörande händelse brutit från hem och familj och rest till sin hysteriskt tekoppsdrejande mor vid Kullen, Max är besatt av Isabella och hans passion kommer att leda till en katastrof.


Utdrag ur boken:
”Vi följde stigen ner till vattnet. Runt om oss prunkade nyponrosorna och som det doftade och vinden hade mojnat nu, det var så gott som vindstilla och ute på kanalen surrade och dunkade båtmotorerna och ljudet blandades med ljudet från alla dessa humlor och bin och uppe från fritidshusen kom skrik och skratt.”

Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kyssen :


stigh 2004-04-27 08:53
Kyssen är den absolut bästa Lundellroman som jag läst. Skälet till detta goda omdöme är att berättelsen för en gång skull inte är självupplevd. Annars tycker jag att Lundell ofta tenderar att bli allt för personlig och jagcentrerad samt behandla och appellera till teman som jag personligen har svår att finna någon relation till. Kyssen är emellertid helt annorlunda, här är händelseförloppet till sitt innehåll smått orealistiskt, berättartekniken kvick och språket sprudlande. Romanen tangerar deckargengren med den skillnaden att händelserna orsakar illgärningen och inte tvärtom. Handlingen rör sig obehindrat mellan olika länder och personer utan att för den skull kännas oregelmässig och kringflackande – och huvudpersonernas relationer till varandra är synnerligen intrikata. Jag tycker dock att historien mot slutet blir lite väl orealistisk såtillvida att alla personer på ett eller annat sätt har tidigare kopplingar till varandra. Men denna invändning är inte på något sätt fundamental eller alltför förtretlig. Kyssen är istället, och på det hela taget en mycket spännande och annorlunda roman som jag varmt rekommenderar.
Betyg 4

Natalya 2004-04-27 11:56
Den sjukaste bok jag läst. Dråplig, härligt uppskruvad, samma drivna språk som alltid när det gäller Lundell. Underbart makaber.
Betyg 5

SandyDee 2005-10-31 15:41
Mer och tydligare handling än i "Jack", men de är ju två rätt så olika böcker. "Kyssen" är iofs också pratig som Jack, men där Jack är mer ett svep över en tidsperiod är Kyssen mer komisk med en svart ton i förhållandet mellan huvudpersonen och hans fru. Tycker mycket om denna, halsbrytande men ett skönt litet äventyr.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kyssen


  Köp boken som film på cdon: