bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Allt är i rörelse
En varg söker sin flock
En öppen vinter
Friheten
Hjärtats ljus
Jack
Kyssen
Saknaden
Sömnen
Tid för kärlek
Tårpilen
Visenterna
Vädermannen
Värmen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVinter i paradiset

 
Författare: Ulf Lundell
Genre: Roman
Ämnesord: , drickande
Utgivningsår: 1979
ISBN: 9146170944
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


''Vinter i paradiset'' berättar om Bengt ''Pavlo'' Gustavsson, före detta knarkkurir, och Julius Tonker, succéförfattare som mist lusten att skriva, och deras gemensamma övervintring i Tonkers hus i de svenska fjällen. Båda huvudpersonerna är, trots att de är varandras motsatser, speglingar av Ulf Lundell: den ene vinddriven och osäker, den andre etablerad, erkänd och med tunga krav på sig. På ett språkligt suveränt sätt balanserar Ulf Lundell förhållandet mellan romanens personer i en halsbrytande dialog, interfolierad med träffsäkra impressioner av situationer och miljöer.


Utdrag ur boken:
”Allt var svart runtom oss, kompakt nattsvart; bara det skrikande helljuset, det gröna ljuset från instrumentbrädan och dom stora flingorna ner genom natten. Det kändes overkligt, om det nu var mörkret eller om det var det att vara ute igenom efter fjorton dagar vistelse i Tonkers hus. Därför blev pizzerian något av en uppenbarelse.”

Medelbetyg: 3,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vinter i paradiset :


jesper 2004-01-14 23:40
uffe i toppform
Betyg 5

Natalya 2004-01-15 09:12
Fantastisk. Skruvad, tung, rolig, tragisk, dråplig. Med Lundells omisskännliga språk.
Betyg 5

stigh 2004-04-27 14:03
Historien om Bengt ”Pavlo” Gustavssons möte med Jämtland och Åre är en i sanning hissnande läsupplevelse. Persongalleriet som Lundell mönstrar är helt enastående, och porträtteringen av den dekadente och synnerligen besynnerlige lustigkurren Julius Tonker är fullkomligt briljant. Miljöskildringarna är uttrycksfulla och historien lika underhållande som skruvad. Jag tycker emellertid att slutet på berättelsen, tråkigt nog, förtar mycket av den glädje som annars kännetecknar romanen. Det är mycket synd, med en bättre avslutning skulle Vinter i paradiset kunna mäta sig med Lundells, enligt mitt tycke, bästa roman ”Kyssen”.
Betyg 3

helix 2009-09-10 21:15
Den här historien står aldrig still. Den saggar lite lite, när slutet närmar sig, men den får fart igen. Rappt, roligt, intresseväckande (förfärande?). Lundell beskriver sina typer så självklart, så okonstlat. Precis som hans berättelser när de är som bäst.
Det var riktigt roligt att ta del livet som det utspelar sig denna vinter hos Pavlov och de kufar (åtminstone några) som han låter sig omges av.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vinter i paradiset


  Köp boken som film på cdon: