bokrecensioner boktips

Sista dansen

Författare: Gunn Söderlund
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, framtiden, vänskap, pensionärer, sex
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189137455


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alice och Annie är två väninnor, ålder runt sextio, som oroar sig över åldrandet och den ensamhet som det talas om alltmer som ett folkhälsoproblem. Berättelsen ser framåt, ända till år 2025, och visar på allt det nya som kan verka skrämmande för en allt större åldrande befolkning.

De två vännerna startar en kurs i Vårdcentralens regi för att uppmuntra till gemenskap och intimitet hos pensionärer, men samhället är inte riktigt redo än för så stora förändringar.

Samtidigt som de två väninnorna försöker skapa förutsättningar för en bättre äldrevård ägnar de sig åt att hänga med i den tekniska utvecklingen, och även satsa på nya relationer som ibland leder till kärlek.

Med äktenskap som tagit slut och barn som blivit självständiga vuxna gäller det nu att leva med den förnöjsamhet som man i unga år skulle kallat för en lite tråkig tillvaro. De här kvinnorna visar att livet, trots åldern, fortfarande är fullt av äventyr, mening och glädje.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista dansen :
2020-10-07 03:53
Ibland tycker jag det är kul att läsa böcker skrivna på mycket små förlag av för mig okända författare. Jag har hittat så många guldkorn på små förlag under årens lopp, skrivna av författare som jag anser förtjänar mer framgång, med böcker som förtjänas att läsas av betydligt fler. Jag kan dock inte påstå att den här boken hör till de guldkorn jag tidigare har läst.
Gunn Söderlund har tydligen författat två böcker tidigare och efter att jag har läst den här så kan jag inte direkt påstå att jag är särskilt sugen att läsa hennes andra två böcker.
Jag vet inte riktigt vart det går fel. En väninneroman, två äldre kvinnor som startar kurs för pensionärer om gemenskap och sexuell intimitet. Boken utspelar sig några år framåt i tiden, och för mig skulle det här kunna vara en mardrömslik framtidssaga för en tekniskt obildad och ganska ointresserad individ som jag själv- där elektroniken har tagit ett ännu fastare grepp om den enskilda individen. Oavsett vad så skulle det kunna bli en riktigt bra och engagerande roman. Den är ganska välskriven på sina håll.
Men samtidigt är den otroligt slarvigt och hastigt skriven, kapitlen är extremt korta och jag lär aldrig riktigt känna de två huvudkaraktärerna. Istället hoppar det hela tiden framåt i berättelsen. Faktiskt att jag blev ganska stressad av att läsa den här boken.
Hade författaren tagit sig mer tid, byggt upp karaktärerna mer och lagt till åtminstone 100 sidor, den här är enbart 133 sidor lång- så tror jag faktiskt att det hade kunnat bli riktigt bra.
Men som den nu är, så är det här inte en bok som jag kan rekommendera.
Slutbetyg, en svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sista dansen
Liknande böcker:
En dag i april
 A. Falk
Som syskon
 N. Klein
Bytet
 N. Klein
Öppna din famn
 G. Årestad
Insekt
 C. Castillon
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Versioner av oss
 L. Barnett