bokrecensioner boktips

Kantstötta porslinsugglors paradorkester

Författare: Maria Estling Vannestål
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, humor, vänskap, utmattning, sorg, relationer
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9788726287530


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Katarina betraktar sina tre närmaste medresenärer, rätar på sin hopsjunkna rygg, kliar sig i det korta håret som hon borde ha tvättat imorse istället för att ligga kvar i hotellsängen tio minuter extra och säger sedan: 'Om vi nu ska bli sittande här ett tag kanske vi borde presentera oss för varandra? Jag heter Katarina.'"

På väg hem till fredagsmyset så stannar tåget plötsligt. Det har skett en olycka på spåret, och det kan dröja timmar innan de är framme vid slutstationen. Katarina betraktar sina medpassagerare och alla verkar stressade över tågstoppet. Kvinnan mitt emot henne klagar högljutt på förseningen.

När passagerarna i det lilla fyra-sätesområdet börjar prata med varandra upptäcker de att de har en hel del gemensamt, och tryggheten i att tala med främlingar gör att de vågar öppna dörren för att diskutera saker som de aldrig vågat säga högt förut. Alla fyra tampas med egna problem både hemma och på arbetet, och snart inser de att samtalet har en läkande kraft.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kantstötta porslinsugglors paradorkester :
2019-10-16 22:12
Det här är den andra boken jag läser av Maria Estling Vannestål. Förra året läste jag hennes debutroman, Lex Katarina som jag tyckte var en lysande debutroman och som jag gav högsta betyg till. Den här boken med sitt mycket speciella namn är en väldigt bra fristående fortsättning där jag som läsare åter får stifta bekantskap med Katarina och hennes familj. Här får jag också möta tre nya intressanta karaktärer som Katarina träffar på ett stillastående tåg och som så småningom kommer att bli hennes nära vänner. Dessa fyra individers vardagsliv med hälsa, sorg och drömmar blandas samman med författarens mycket engagerande och humoristiska språk. Av karaktärer så var det just Ingrid jag tilltalades allra mest av.
Jag lyssnade åter på ljudboksversionen och åter igen var det Anna Godenius som utan tvekan är en av mina favorituppläsare som läste boken och gjorde det som vanligt med ren perfektion. Jag ser fram emot att få läsa fler böcker av Maria Estling Vannestål i framtiden.
Slutbetyg, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas av mig!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kantstötta porslinsugglors paradorkester
Liknande böcker:
Pissråtta
 D. Renklint
En omoralisk historia
 P. Sörman
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Fasader
 V. Höglund
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Frankissstein
 J. Winterson
Samma Författare: