bokrecensioner boktips

The Road

Författare: Cormac McCarthy
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 0307265439


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

In a novel set in an indefinite, futuristic, post-apocalyptic world, a father and his young son make their way through the ruins of a devastated American landscape, struggling to survive and preserve the last remnants of their own humanity.
Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av The Road :
2008-07-25 10:39
En roman som utspelar sig i en inte alltför avlägsen famtid i en värld som utsatts för en odefinierad katastrof, nästan alla har dött, planeten är halvt förstöd omgiven av ett moln av aska. I denna postapokalyptiska omgivning söker sig far och son söderut, från kyla och undergång, mot värme och räddning.
McCarthy övertygar läsaren om att det är ett helvete dessa människor lever i. Och visst får man en känsla av att vara med dessa huvudpersoner i deras jakt efter värme, trygghet och föda. Men jag har lite svårt att få till poängen. Varför skriver han om detta? Till på köpet känns karaktärerna ganska stereotypiska (åtminstone fadern), och sällan blir man överraskad.
Betyg 4
2009-06-25 22:04
Jag gillar idén och jag gillar miljöbeskrivningarna. Däremot är dialogerna dåliga och "the boy" är en fruktansvärt irriterande karaktär. Han sa "im scared" och "okey" så många gånger att jag hoppades att han skulle trilla av pinn. "the Man" var iallafall ganska sympatisk men hans dialoger var ju inte mycket bättre dem. Undrar hur många gånger han sa "Its Okey"

Folk brukar ju envist hävda att man ska läsa böcker på orginalspråk, men denna tycker jag ni ska läsa på svenska istället. Kanske har översättaren misslyckats med att få Mccartys dialoger så dåliga som dom är på orginalspråket.


För det mesta är det dock en ganska intressant bok. Kort men trevlig läsning. Värd att låna eller köpa på pocket.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till The Road
Liknande böcker:
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Fiskarens barn
 V. Österman
Farlig förälskelse
 J. Blackmore
Lilla rosenknopp
 I. Noll
Tusen bitar
 M. Jarl
Nä, nu blommar det
 L. Holtti Claesson
Vinnarna
 F. Backman
Silverbröllopet
 M. Binchy
Om skönhet
 Z. Smith