bokrecensioner boktips

Någon annanstans i Sverige

Författare: Hans Gunnarsson
Genre: Roman
ISBN: 9170015414

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Hans Gunnarsson är en av de mest lyhörda och prestigelöst mänskliga Sverigeskildrare vi har idag." Svenska Dagbladet

Utmed en väg någon annanstans i Sverige bor ett antal människor som är som folk är mest. De flesta av dem har fått sina törnar av livet, men de håller modet uppe och strävar på i sina liv. Över vägen vilar ett till synes orubbligt lugn.

Men så drar en fullständigt osannolik kedja av händelser in över dem, tre människor dör under en och samma natt, och ingenting är sig mera likt. För några av familjerna är katastrofen ett faktum, men de omvälvande händelserna leder också till förändring och uppbrott - inte minst reser sig områdets ökände alkoholist ur sitt missbruk och ger kärleken en ny chans.
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Någon annanstans i Sverige :
2008-01-06 17:37
Det är nog ingen slump att jag älskade den här boken lika mycket som SvDs kritiker. Hans Gunnarssons "Någon annanstans i Sverige" är en efterlängtad påminnelse om att det fortfarande skrivs ruskigt bra nya böcker. Jag hade börjat ge upp hoppet efter de senaste bottennappen, om jag ska låta mig själv ge utlopp för min gamla uppgivenhet.

Förutom det som SvD kallar för lyhörd Sverigeskildring, vill jag understryka Gunnarssons berättarspråk, myller av personer, vilka han alla lyckas göra levande och välbekanta, och den underbart tragikomiska och pretentiösa Allan Lundberg... hur lustig är inte Allans grind, förresten?
Betyg 5
2008-02-17 14:51
härlig skildring av vanliga (?) människor och deras liv i Sverige idag. Så här kan det också vara någon stans ibland om det vill sig illa. Jag gillade boken jättemycket !
Betyg 5
2008-04-04 09:49
En skön berättelse men den ville inte riktigt leva för mig som Hans tidigare böcker har gjort.
Betyg 3
2008-12-29 12:35
Tyvärr passade boken inte mig alls. Även om jag tyckte om människoskildringarna så upplevde jag aldrig att berättelsen fördes framåt. Jag är beroende av slut som "sätter sig" och det gjorde inte det här slutet.
Betyg 2
Liknande böcker:
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre