bokrecensioner boktips

Rum för resande

Författare: Hans Gunnarsson
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 1916
ISBN: 9789100156534

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett ungt par tar bilen söderut för att för första gången söka upp kvinnans biologiska mor; på den småländska glesbygden hyr en kvinna ut rum tillsammans med sin vuxne son. Två stympade familjer som var och en på sitt håll hanterar sina brister. Sommarhettan ligger tung över landet, och i kontrasten mellan det utsagda och det outsagda – mellan den slutna bilkupén och det öppna, tysta landskapet – trappas spänningen upp mot det oundvikliga våldet.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rum för resande :
2017-02-05 17:03
Tilde är adopterad. När hon har gift sig och skaffat ett barn, så vill hon ta reda på vem som är hennes biologiska mor. Hon lyckas ta reda på att hon bor i en by i Småland. Hon beger sig dit för att söka upp henne.
Detta kunde ha varit en "alldaglig" historia med en mysig upplösning på slutet, men det är det INTE!
Författaren lyckas på ett mästerligt sätt bygga upp en stegrande mörk känsla genom boken. Man nästan vet att det här kommer att sluta illa, men man har ingen aning om vad.
Boken har samma mörka känsla, som finns i Hitchcocks Psycho, och som också finns i John Ajvide Lindqvists böcker. Läs de sista kapitlen med noggrannhet, där finns lösningen.
Rekommenderas!
Betyg 5
2017-03-19 16:45
För tunn.
Betyg 2
2017-08-26 22:29
Riktigt bra och välskriven. Mer åt det psykologiska thriller-hållet än någon vanlig roman. Jag tyckte mycket om karaktärerna och blev tidigt positivt överraskad av själva berättelsen. Jag kan hålla med om att det fanns visa likheter till Psycho. Och det är absolut inget dåligt betyg. Lite kritik får den ändå för det snöpliga slutet. Jag hade velat veta mer av vad som hände. Arresterades Tord? Dog Britt-Mari? Hur gick det sedan för Josef? Men vem vet, det kanske kommer en fortsättning?
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas och jag vill absolut läsa fler böcker av Hans Gunnarsson!
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Himmel över Alaska
 K. Hannah
John Carter och dödens..
 E. Burroughs