bokrecensioner boktips

Häxan från Portobello

Författare: Paulo Coelho
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, musik, psykologi, religion, kärlek, kultur, framtid, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9170281319


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Athena föds i Transsylvanien men överges som liten flicka av sin romska mor och adopteras bort. De nya föräldrarna för henne till Beirut, men när kriget bryter ut i Libanon fl yttar familjen till London. Där lär Athena känna den man som blir far till hennes barn och de gifter sig, men äktenskapet blir kortvarigt.
Genom moderskapet väcks Athenas tankar på kvinnan som födde henne till världen, och för att förstå varför hon blev bortlämnad bestämmer Athena sig för att resa till Rumänien och söka rätt på sin biologiska mamma. Men en resa leder sällan enbart dit man har tänkt sig, och Athenas upptäckter kommer att förändra hennes och hennes medmänniskors liv, för alltid.

Återigen utforskar Paulo Coelho kvinnans värld och de teman som älskas av så många läsare världen över: andlighet, relationer, öde och frihet.
Medelbetyg: 3,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Häxan från Portobello :
2007-10-23 11:50
En fin och tänkvärd bok, precis som hans andra böcker. Mycket läsvärd.
Betyg 5
2008-02-21 14:17
En lite annorlunda skriven bok där vi får följa ett flertal människors kontakt med huvudpersonen Athena. Tyvärr inte allt för intressant och oerhört osammanhängande. En av Coelhos sämsta böcker.
Betyg 1
2008-06-14 09:04
Jag läste ut boken på 7 timmar när jag åkte tillbaka till Sverige från Kina och det var en angenäm upplevelse.

Paulo Coelho skriver så underbart och det är svårt att inte gilla boken fastän den har starka influenser från en annan bok av hans - den välkända Alkemiste.

Det är väldigt intressant att han inte använder sig av samma mall - som han vanligtvis brukar använda när han skriver sina böcker. Parallellhandlingarna är intressanta, men fastän olika människor från olika klasser berättar om Athena så använder alla fint tal - något som kanske inte överrensstämmer med verkligheten. Men om han hade skrivit så, kanske boken inte hade varit lika intressant.

Boken får en ultimatum stark trea, då den inte lyckas nå samma nivå som Alkemisten.
Betyg 3
2009-05-03 00:00
Något högdraget skriven på sina ställen, och jag börjar tröttna på Coelho's återkommande tema om ung kvinna som söker någon sorts "livets mystik"... Ändå enkel att läsa, hyfsat intressant.
Betyg 3
2011-03-19 11:49
Det var bokens ingredienser som gjorde mig nyfiken på verket; mystik, nyandlighet, sökande efter sitt ursprung, zigenare och att hitta sin väg i livet.

Men kakan blir inte god bara för att ingredienserna är goda! Man behöver ett bra recept också. Den här boken var en besvikelse, den är platt och jag får känslan av att Coelho inte riktigt har gjort sitt bästa i skrivandet av "Häxan i Portobello".

Detta är ingen stor läsupplevelse, men ett behagligt sätt att fördriva tiden på.
Betyg 3
2015-12-18 15:40
Lättläst och lite tråkig inte vad jag väntat av titeln,
Betyg 2
2016-03-17 12:27
Det är de många olika personernas röster om deras möten med Athena som gör den här boken mycket intressant. Athena som med sitt romska ursprung talar om Moder Jord som man måste komma nära för att förstå livet och sina tankar. Jag tyckte boken var mycket bra.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Häxan från Portobello
Liknande böcker:
Pestkung
 M. Strömberg
Elizabeth Finch
 J. Barnes
Varken
 L. Förare
En gång om året
 P. Öhman
Kalmars jägarinnor
 T. Folkesson
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Ond skörd
 S. Bolton
Det var en gång i Holl..
 Q. Tarantino