bokrecensioner boktips

Valkyriorna

Originaltitel: As Valkírias
Författare: Paulo Coelho
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, psykologi, religion, kärlek
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170283246

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Varför lyckas vi alltid förstöra det vackraste i tillvaron? Det är frågan som Paulo Coelho ställs inför i den här romanen som handlar om att konfronteras med sitt förflutna. I Valkyriorna ger sig Paulo och hans fru Cristina ut på en fyrtiodagars resa i den otroligt fascinerande och stundtals farliga Mojaveöknen, där möter de Valkyriorna, besynnerliga krigarkvinnor som färdas genom öknen på motorcyklar. En mästerlig blandning av exotiska platser, dramatiska äventyr och utelämnande berättelser vilka Paulo Coelhos böcker är välkända för. Den här verklighetsbaserade berättelsen är både en modern äventyrshistoria och ett tydligt budskap om hur viktigt det är att släppa taget om det förflutna och att våga tro på framtiden.
Medelbetyg: 2 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Valkyriorna :
2012-10-15 16:18
En mycket flummig historia om ett par som åker ut i öknen för att finna Valkyriorna, ett sätt att hitta sinnesfrid eller nå´t...

Trots att boken är tunn kändes det tungt att komma igenom den - och inte blev jag mycket gladare eller klokare för det.
Betyg 1
2014-10-20 18:27
En annorlunda skildring om jakt på änglar. Coelho vill inte nöja sig med att höra dem utan han vill se sin ängel i verkligheten. Det känns om han kommit till en religiös brytpunkt.
I allt jagande finns även fina naturskildringar som känns lite spännande att ta del av. I övrigt var boken välskriven men själva berättelsen kändes verklighetsfrämmande.
Betyg 3
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Örådet
 J. Sverker
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord