bokrecensioner boktips

Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät

Författare: Paulo Coelho
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, kärlek
ISBN: 9170280029


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En magisk historia om två unga älskande och deras kamp för att finna kärleken och livets mening.


Hon är en modern ung kvinna som har lärt sig att kontrollera sina känslor och att se rationellt på tillvaron. Han är en man som kan göra under och som har sökt sig til religionens värld och blivit en karismatisk andlig ledare

Under barndomen var de oskiljaktiga, men i tonåren gick de olika väger och när de nu återser varandra efter elva år är det mycket som skiljer dem åt.

Tillsammans ger de sig ut på en resa genom Pyrenéernas storslagna landskap och vi får följa dem under deras svåra vandring för att finna varanda på nytt.

De måste kämpa mot sina egna fördomar och rädslor, men under resans gång upptäcker de hjärtats och själens hemligheter – och till slut också sin djupa kärlek till varandra.


Paulo Coelho har skrivit en poetisk och tankeväckande kärleksroman som vidgar sig till en oförglömlig och tidlös berättelse om livets djupaste mysterier.Utdrag ur boken:
''Vid floden Piedra
…satte jag mig ned och grät. Sägnen berättar att allt som faller ned i den här flodens vatten – löven, insekterna, fåglarnas fjädrar – förvandlas till stenar som lägger sig i dess bädd. Tänk om jag bara kunde slita mitt hjärta ur bröstet och kasta det i strömmen, då skulle ingen smärta längre finnas, ingen saknad och inga minnen. Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät.''

Medelbetyg: 3,22 (36 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät :
2004-01-30 16:57
Lite mer religiös bok på nåt sätt men i samma anda som Colehos tidigare böcker, tycker dock att Alkemisten och Veronica bestämmer sig för att dö är mycket mer läsvärda och tänkvärda.
Betyg 4
2004-03-15 20:53
en grymt vacker historia om kärlek och tro.
Betyg 5
2004-03-23 01:07
jag läste boken för 5 år sedan och därför minns jag inte berättelsen så bra, men jag minns känslan jag fick...För mig var boken inte särskilt intressant, jag hade liksom svårt att förstå varför den var så populär... jag borde kanske läsa den igen...vem vet...
Betyg 3
2004-04-01 13:33
En vacker historia om kärlek och tro som någon här ovanför sade. Men för min del är kärlek och tro det sista jag vill läsa om så boken blev lite av en besvikelse och jag håller med om att tex Alkemisten är mer läsvärd.
Betyg 3
2004-04-06 17:53
En vacker bok men dock inte lika bra som Alkemisten och Veronika bestämmer sig för att dö
Betyg 4
2004-05-03 21:07
Jag älskar alla slags nytolkningar av kristendomen, inte minst den här. Jag anser inte att vi är för sekulariserade, men att förstå den enorma logiken i att Gud/gudomlighet både består av manliga och kvinnliga aspekter är viktigt! Jag själv är intresserad av nyandlighet och har både läst och praktiserat en hel del, trots min unga ålder, och just därför beundrar jag Coelhos förmåga att med sådant enkelt och lättförståeligt språk ta upp sådana saker som jag tidigare läst i komplicerade och invecklade texter. Det är svårt att sätta fingret på något så abstrakt, men jag tycker Coelho lyckas förhållandevis bra. Och vad är inte mer sant än att påstå att man endast kan finna kärleken genom att älska?

Favoritutdrag ur boken: "Jag sökte svaren hos dem som sades veta något. Jag for till Indien och till Egypten. Jag studerade hos mästare i magi och meditation. Jag umgicks med alkemister och präster. Och till slut fann jag nyckeln till det jag sökte efter: sanningen finns alltid där det finns tro."
Betyg 4
2004-05-26 09:40
Jag tycker om Coelhos sätt att skriva och jag tyckte att den var otroligt bra. Handlar om ett kärleksförhållande och hur man inte ska fastna i sitt liv och alltid göra som man gjort tidigare. Pilar som är huvudperson inser att hon måste sluta lyssna på "den andra", och när hon gör det känner hon sig stark.
Betyg 4
2004-04-09 11:38
Livet har sårat Pilar, nu söker hon trygghet och vill inte öppna sig för livets alla möjligheter. När hon träffar sin stora barndomskärlek (som nu är en andlig mästare) tvingas hon till ett beslut. Ska hon våga famna världen och kärleken, trots risken att falla, eller ska hon söka tryggheten i det som är förutsägbart och inte gör ont?
Kan man nå den sanna kärleken utan att lida?

Recept på internationell och kommersiell berömmelse:
"Två matskedar kvasipsykologi, 5 deciliter gråtmild filosofi, ett halvt paket kärleks bakpulver (låt det jäsa och överfalla läsaren med klyschor) samt några salvor poetiska flummigheter - rör om och avsmaka - tillsätt gärna lite naturskildringar efter behag"

Jag skulle ge denna bok en överkorsad etta om det inte vore för att språket är väldigt poetiskt och medryckande. Den får en etta
Betyg 1
2004-11-11 12:03
Håller i mångt och mycket med ElinLeticia i att hans "kvasipsykologiska gråtmilda filosofi" till tider är mycket tröttsam.

Daremot så tycker jag om hans sätt att skriva på, hans komplexitet som ger eftertanke. Budskapet är vackert, men delar av det tyvärr ganska platt.

Tycker dock att det var en godkänd bok.
Betyg 2
2005-03-09 09:59
En vacker saga som inte är lika bra som hans andra böcker, men ändå läsvärd.
Betyg 3
2005-07-23 19:51
Hmm... blev besviken efter de andra.... Men Coelhos språk är fortfarande lika underbart fängslande.... handling int världens bästa dock.....
Betyg 3
2005-08-14 20:31
Vacker historia som dock är något för mycket anpassad för att författaren skall få ut budskapet, känns som handlingen kommer i andra hand. jag gillar dock budskapet varför filmen får en 4:a.
Betyg 4
2005-12-12 12:54
En ratt langtrakig bok, dock har bra budskap.....Gar ej att jamfora med den klassiska alkemisten, men ngt jag halvt rekomenderar.
Betyg 3
2006-01-16 20:37
Vackert språk och tankeväckande, men ingen riktig höjdare. Alkemisten är bättre.
Betyg 3
2006-03-04 12:21
jättefin bok!
tycker dock att det är alldeles för mycket av den religiösa i den. Men kan man se bortom det så finner man en otroligt vacker kärlekshistoria som verkligen träffade mitt hjärta! Kanske berodde det på att jag läste den i ett sådant tillfälle då jag behövde se och känns orden men sid. 20-21...

så; kan man försöka koppla bort det religiösa så kommer man uppskatta den här boken! den är otroligt vacker!!
Betyg 4
2006-10-17 22:43
Den här boken gillar jag enbart för det poetiska inslaget. Språket är vackert, och den har ett drömskt intryck. I övrigt är jag inte särskilt förtjust i de teologiska teorierna, och för mig är det lite svårt att ta till mig det tårdrypande sentimentala i hela upplägget. Men som sagt, ett poetiskt språk lyfter den från bottenbetyg, och får mig att önska att mina språkunskaper hade varit tillräckliga för att läsa den på originalspråk.
Betyg 2
2006-12-16 15:18
Jag vet knappt vad jag ska skriva, vill ju skriva även något positivt med boken, men jag kommer tyvärr inte på något!! Författaren väljer att både skildra den första kärleken och religionen, enligt mig de två heligaste saker som skapats, men det visste jag redan tidigare! Författaren fick inte mig att fortsätta fundera en stund över dessa två ämnen efter att jag lämnat ifrån mig denna bok.

både i gamla och nya testamentet står det att man inte får ha samlag innan äktenskapet, men här har den unge mannen med mystiska krafter trots sin starka tro samlag innan äktenskapet..................

varken kärleks- eller religionbudskapet lyckades författaren enligt mig få fram till läsarna. En tvåa som betyg är väl inte helt fel
Betyg 2
2007-01-02 08:13
Platt och intetsägande historia som känns helt onödig. Jag tycker ju dock om hans språkbruk så dtblir ändå en tvåa.
Betyg 2
2007-01-21 12:11
Sjukt bra!
Betyg 5
2007-05-28 16:56
En helt otroligt vacker historia om kärlek, livet och hur vi alla borde leva och tänka.
Det kursiverade avsnitten i boken kan jag ibland gå tillbaka till och läsa bara för att påminna mig själv om hur man bör tänka och leva.
Jag kan starkt rekommendera att läsa denna bok och Palo Coelho är en fantastisk författtare.
Betyg 5
2007-08-31 09:37
Suck - äckligt sentimentalt och religiöst, återigen handlar boken om en omvändelse i kärlekens och det gudomligas namn.
Betyg 1
2008-06-12 13:26
Titeln på romanen är väldigt lockande, men innehållet är väldigt... kocko. Det blir för mycket av allting. För mycket religion, för mycket Paolo Coelho. Detta är den tredje boken jag läser av honom och för varje bok blir jag mer och mer konfunderad. Vad vill han säga egentligen? Vet han vägen mot andligheten eller är han bara väldigt new age?
Betyg 2
2008-10-23 12:47
Det här är min favorit av de Coelhos böcker som jag har läst (Zahiren, Alkemisten och Pilgrimsresan). Den här boken kan man tycka om även om man inte begriper Coelhos religösa och filosofiska tankar.
Man kan läsa den endast för de älskades historia.

Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät
Liknande böcker:
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Värma händer
 K. Widholm
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft