bokrecensioner boktips

Det är mycket med det jordiska

Författare: Gerda Antti
Genre: Roman
Utgivningsår: 1987
ISBN: 914589741

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"50%-s kärlek eller intresse eller lojalitet, inte mer. Är det någon eller något som begär mer, då krigar jag.
Då krigar jag för min del. Det kan kännas lite harigt och marigt i början, för man tror ju att man framför allt ska vara snäll, men håller man bara på flitigt med att kriga så vänjer man sig och till sist vet men inget bättre.
Med många 50%-s krigare kan diktatorer hälsa hem, stora och små, från Botha till Sture. Fast Sture är ingen diktator, nej det är han inte. Men vem vet, han kunde ha blitt det, jag kunde ha bäddat en outhärdlighetens säng åt mig om jag bara hade velat vara snäll!"
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det är mycket med det jordiska :
2007-06-25 09:14
"Man ska bara ge häften. Ger man bara hälften har man hälften kvar. Jag gav allt och när jag inget fick hade jag inget kvar" Visa ord ur boken som är en, för mig, lite konstig bok men den är bra. Livsvisdom blandat med sånt som hänt i Ullas (berättarens) liv och sånt som händer just nu. Den handlar om livsleda, om livslust, om att man måste få må dåligt och kämpa för att få erfarenheter och för att veta när det sedan är bra.
Sättet att skriva är inget jag träffat på tidigare. Det är ingen egentlig berättelse som drivs framåt men ändå vill jag fortsätta läsa för jag vill ju gärna veta...
"Vad har man för glädje av att liksom bli klokare? Det blir som en hemkokt karamell som ingen annan vill smaka, bara man själv."
Boken var ovanlig men bra.
Betyg 3
Liknande böcker:
Öppna din famn
 G. Årestad
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg