bokrecensioner boktips

Grindväktaren

Författare: Kristian Lundberg
Genre: Roman
ISBN: 9789171397

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Malmö. Februari. 2004. Klockan är strax efter fem på morgonen när den första bomben exploderar på Lundavägen. Det är startskottet på en serie av mord. Nils Forsberg hör smällen avlägset, som i en dröm. Varför är han nedlagd i bakluckan på sin älskade MAZDA 323? Dimman rullar in från Öresund. Och en efter en faller de bort; de hemlösa, cykelpundarna, de prostituerade.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Grindväktaren :
2007-06-20 07:57
Jaha, detta var då den andra boken i serien om polisen Nils Forsberg. Om det inte var så att jag hade köpt båda böckerna samtidigt så hade jag aldrig köpt denna efter att ha läst den första. Men man får ju ge det en chans. Tyvärr blev det inte bättre.

Detta är ingen deckare eller kriminalroman. Det är en sorts nattsvart skildring av samhället. Men så himla beckmörkt är det väl ändå inte för de allra flesta?!

Det som är kul är att handlingen är förlagd till Malmö. Fast jag undrar hur mycket författaren kan om Malmö. Han beskriver staden ingående som om han bor eller har bott här men samtidigt envisas han med att skriva "i Rosengård". Alla som är uppvuxna i Malmö eller har bott här länge säger "på Rosengård". Det störde faktiskt intrycket lite.

Nix, jag kommer inte att läsa fler böcker i serien.
Betyg 3
Liknande böcker:
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker