bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Grindväktaren
Malmömannen
Och allt skall vara kä..
Och allt skall vara kä..
Yarden
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEldätaren

 
Författare: Kristian Lundberg
Genre: Roman
ISBN: 9170015082
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Limhamnsfältet, strax utanför det exklusiva bostadsområde som fortfarande går under namnet Bo01 - även om det korrekta namnet är Västra hamnen. Det är här, en tidig morgon med tät dimma, som den första döda kroppen hittas.

Kristian Lundbergs hårdkokta och annorlunda roman Eldätaren utspelar sig i ett samtida Malmö. Det är en stad som uppenbarligen håller på att krackelera - från insidan och utsidan - och där den alkoholiserade f.d. kriminalutredaren, numera hittegodsexpeditören Nils Forsberg långsamt stiger i graderna, tills han, förvånande nog - är den som leder utredningen. Forsberg är nykter. Han försöker göra vad han kan.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Eldätaren :


Rosa 2007-06-13 07:29
När jag först såg den här boken blev jag eld och lågor. En kriminalroman med handlingen förlagd till Malmö. Alltid kul att läsa om en stad man känner så väl.

Men besviken blev jag. Kriminalroman är inte rätta ordet för den här boken. Handlingen kommer i skymundan och utvecklas inte speciellt mycket. Det mesta handlar om Nils Forsbergs filosofiska tankar och de är nattsvarta. Hela boken går i moll och man blev smått deprimerad av att läsa hans beskrivningar av Malmö som om det vore en stad i ruinens brant.

Tyvärr har jag redan köpt uppföljaren Grindväktaren och det är väl lika bra att läsa den med en gång så har man det gjort. Därefter kan man försöka få upp humöret igen.
Betyg 3

gun 2016-12-19 10:46
En smått deprimerande läsning om polisen Nils Forsberg som är en allmänt tråkig figur. En alkoholiserad man med djupt tänkande nerstämda tankar om sitt Malmö. Trots att han degraderats till att hålla på med hittegods får han ändå hålla i en utredning om funna döda barnkroppar. Som deckare kan den bli en besvikelse men ibland finns det intressanta glimtar om Malmö. Boken är välskriven även om det känns som det saknas något för att kalla den en deckare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Eldätaren


  Köp boken som film på cdon: