bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Eldätaren
Grindväktaren
Malmömannen
Och allt skall vara kä..
Yarden
Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
När två världar kollid..
 B. Lindholm
Vägen ut
 H. Martinson
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Men hur som helst
 J. Cleese

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOch allt skall vara kärlek

 
Författare: Kristian Lundberg
Genre: Biografi
Ämnesord: psykologi, kärlek, yarden
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789170375941
 
Romantik:  4
Lärorik:  6
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kristian Lundberg jobbar inte längre på Yarden, omställningsplatsen i Malmö hamn som han skildrade i romanen med samma namn. Nu bor han istället i en lägenhet med utsikt över sin gamla arbetsplats och rannsakar sig själv. Han är inte säker på om den bok han skrev var den han egentligen ville skriva. Han undrar om han någonsin kommer att sluta fred med sitt förflutna.
Och så är det kärleken. Hur kan man beskriva något så oerhört, så omvälvande? Även om det verkar omöjligt tycks han ha fått en andra chans. Är det möjligt att vända tillbaka, att gottgöra det onda man en gång gjort?
Och allt skall vara kärlek är en berättelse som tar vid där romanen Yarden slutar, men som ändå är början på allt.
"Det är inte bara längtan efter henne som gör att jag rastlöst rör mig genom den sovande staden, det är också detta, det andra som jag måste formulera. Att jag är son till min far, att jag är son till min mor. Att min skuld måste sonas och att jag måste vända tillbaka i berättelsen och börja om från början. Allt är kärlek. Allt är att förlora sig själv och återskapa den man var tänkt att bli."

Medelbetyg: 4,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Och allt skall vara kärlek :


kristina_s 2011-04-12 15:29
Recension av Kristian Lundbergs bok Och allt skall vara kärlek

Boken är utgiven på Ordfront och innehåller 175 sidor.

Kristian Lundberg är född 1966 i Malmö. Han är författare och litteraturkritiker. Han debuterade 1991 och har sedan dess publicerat ett tjugotal böcker i så skilda genrer som lyrik och kriminalromaner. För sin diktsamling Job nominerades han till Augustpriset 2005. Hans senaste roman Yarden (2009) belönades med Ivar-Lo Johanssons personliga pris och hyllades både av kritiker och av läsare.

Handling: Denna bok är en fristående uppföljare till Yarden. Yarden är en stor parkeringsplats i Malmö hamn, där Kristian Lundberg arbetat under två omgångar i sitt liv.
Även i denna bok tar Kristian Lundberg upp olika händelser från de gånger han arbetat på Yarden. Han skriver inte i kronologisk ordning, utan hoppar mellan olika händelser i sitt liv. Det är ingenting som stör läsningen, det passar bra i hans sätt att skriva. Kristian Lundberg berättar om sin svåra barndom, om sin grymma far som lämnade familjen ganska tidigt. De sex barnen fick växa upp med sin schizofrena mamma och de fick ingen trygghet, utan fick leva i hennes vansinniga värld. Kristians värld blev splittrad och han började tidigt skolka från skolan. Senare började han använda alkohol och droger, men numera är han fri från sitt drogmissbruk. Kristian Lundberg berättar med varma ord om sin kärlek till en kvinna, som vi läsare aldrig får lära känna. Han berättar också vad han ser när han går på gatorna i Malmö där han växte upp, särskilt Värnhemsområdet. Förutom att boken handlar mycket om olika slags kärlek, handlar den även om skuld och skam, olika relationer som tillexempel till sina föräldrar och även om strävan efter försoning med sig själv och andra.

Kristian Lundbergs biografi är en av de finaste böcker jag läst på länge. Den är vemodigt och sentimentalt skriven. En nutidens arbetslitteratur och Kristian Lundberg kommer säkert minnas som en av våra stora berättare på 2000-talet, precis som vi minns Ivar-Lo Johansson och Per-Anders Fogelström från början och mitten av 1900-talet. Kristian Lundberg skriver på sitt speciella sätt, med speciella ord och korta meningar. Jag sträckläste boken, trots att den ofta var sorglig, den var så vackert skriven och jag älskade hela berättelsen. Jag kommer numera att läsa allt som Kristian Lundberg skriver. Han är en författare man bara måste läsa och ha kvar i minnet.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-04-09 (34) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 5

gun 2013-01-27 18:49
En stark bok som var otroligt bra att höra som ljudbok. Djupa tankar där Kristian Lundberg blottlägger sig själv och sitt sökande efter mening att förbli i de levandes skara. Hans djupa missbruk gör att hans livs kärlek flyr bort från honom. Men åren går och Kristian får hjälp ur sitt alkoholberoende och han funderar hela tiden på den svunna kärleken. Samtidigt återvänder tankarna till hans barndom hos sin psykiskt sjuka mamma.

Detta är en bok som berör.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Och allt skall vara kärlek


  Köp boken som film på cdon: