bokrecensioner boktips

Livsfarlig utsikt

Författare: Nora Roberts
Genre: Thriller
Ämnesord: mat, mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100113174


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Reece Gilmore är den enda överlevande efter ett brutalt rån i Boston och nu är hon på väg västerut för att försöka lägga mardrömmar och panikattacker bakom sig. Hon slår sig ner i ett litet samhälle och tar jobb på en restaurang. När hon en dag vandrar uppe i bergen bevittnar hon genom kikaren ett mord. Polisen finkammar området men hittar inga spår överhuvudtaget. Och Reece verkar ju lite bräcklig, inte riktigt trovärdig.
Men Reece vet att det finns en mördare i trakten. Och någon gör allt för att få henne att ge sig iväg från stan...
Medelbetyg: 4 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Livsfarlig utsikt :
2007-05-16 20:17
Berättelsen fångar från första början. Den lilla byn i USA präglas av sina "urinvånare" -alla känner alla. Reece kommer dit som främling, och sätter fart på tillvaron. Hon har en hemlighet, och en rädsla, inom sig. Får jobb i byns lilla restaurang, och med sin tidigare kockutbildning bjuder hon gästerna på nya smakupplevelser. Läsaren får också ta del av ingredienserna i maträtterna. Restauranginnehavaren, Joanie, är sträng och krävande mot sin nyanställda, men gillar henne. Fast det skulle hon aldrig drömma om att visa.
Reece blir vittne till ett mord, men ingen vill egentligen tro på henne eftersom hon tidigare haft psykiska problem. Reece ger sig inte, och tack vare stöttning av en ny kärlek, ger hon sig ut på mördarjakt.
Många repliker och uttryck är fantastiskt roliga, så man vill gärna skratta till mitt i bedrövelsen.
Boken är lite tjatig ibland -kunde minskats med 50-75 sidor. Men absolut läsvärd -svår att lägga ifrån sig.
Betyg 4
2007-09-30 13:08
Gillar den. Perfekt längd och i riktig Nora Roberts stil.
Betyg 4
2011-01-19 10:39
En riktigt bra Roberts roman. Som någon skrev tidigare så grips man med redan ifrån första början. En mycket bra intrig, en del humor och en dos kärlek, dock inte överdrivet med kärlek som det ibland kan bli i Roberts böcker, vilket jag tycker är ett plus i kanten för denna bok. Mycket läsvärd, rekommenderas.
Betyg 5
2011-12-28 11:00
Det här blev faktiskt den första Nora Roberts-boken jag läste och ska snart läsa nästa! Jag har haft fördomar mot hennes böcker, som delvis bekräftats; det är "enkel" litteratur. Men det är faktiskt inte mycket enklare än många andra "vanliga" böcker jag läst. Man bör skilja mellan hennes Harlequin-böcker och hennes deckare, som denna bok är ett exempel på. Tyvärr en ganska usel översättning, men det hade jag (faktiskt) överseende med, eftersom boken var så trevlig!

Jag gillar blandningen mellan spänning/deckargåta och lite romantik. Lika mycket tyckte jag om naturbeskrivningarna - som inte känns långrandiga, utan som en del av handlingen - av nationalparken där allt utspelar sig. Efter min road-trip i USA känner man igen känslan av orörd, hisnande natur :)

Gillade verkligen den lilla detaljen i slutet som gör att mordet blir löst! Man får det presenterat framför ögonen, men Roberts skriver på ett sätt som gör att iallafall jag inte lade märke till det! Boken ger det den utlovar. Underhållning.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Livsfarlig utsikt
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron