bokrecensioner boktips

Paradis

Originaltitel: Paradise
Författare: Toni Morrison
Genre: Roman
Utgivningsår: 1998
ISBN: 0099768216


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

The book begins deep in Oklahoma early one morning in 1976. Nine men from Ruby (pop. 360), in defence of "the one all-black town worth the pain", assault the nearby convent and the women in it. From the town's ancestral origins in 1890 to the fateful day of the assault, Paradise tells the story of a people ever mindful of the relationship between their spectactular history and a void "out there... where random and organised evil erupted when and where it chose".
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Paradis :
2007-01-17 17:06
Redan på första sida förstår jag att detta inte är min typ av bok. Men jag ger den en chans och det är jag faktiskt glad för. Paradise är en stark och rik bok, som skildrar många gripande öden och en dramatisk historia.
Ändå är det också mycket i boken jag är kritisk mot. Jag gillar inte en berättarstil som går ut på att sida upp sida ner skapa fler och fler gåtor, som långsamt avslöjas. Till exempel kommer det först flera sidor om några ord som har skrivits på en ugn, för att först en kapitel senare avslöja vilka ord det är. Jätteirriterande.

I och för sig gillar jag boken bättre när jag har kommit längre in i den, för då får vissa frågor äntligen sitt svar, men när jag efter nästan trehundra sidor har lärt känna de flesta personer och de börja angripa varandra, då vill jag veta vem som gör vad mot vem, i stället för att behöva undra vem det är som blev skjuten och vem som blir slagen i huvudet. Egentligen skulle jag kunna läsa om boken direkt igen, och äntligen förstå det mesta som står där, eftersom jag nu vet vem personerna är. Men så bra är boken inte att jag har lust med det.

Ändå en trea, för som sagt finns det en hel del spännande i den, men det är en svag trea.
Betyg 3
2010-11-08 17:41
Svårläst, många personers öden. Hennes tunga berättarstil tilltalar mig inte. Budskap? : Det är mödosamt att leva.
Betyg 2
2011-05-14 11:42
Klart läsvärd bok, kanske något rörigt med alla namn och släktförhållanden som passerar men språket är lysande. Själva intrigen är intressant och berättartekninskt så är Morrison ganska avancerad. Gillar även öppna böcker där författaren lämnar till läsaren att dra slutsatserna.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Paradis
Liknande böcker:
Intrång
 E. Larsson
Gifta bort mamma
 O. Goldsmith
En dag i april
 A. Falk
Hämnden är ljuv AB
 J. Jonasson
Snöstorm
 A. Erba
Regnbågsrummet
 M. Leroy
Bungalow
 Å. Edwardson
Lyckligare utan dig
 M. Wester
Salamanderkriget
 K. Čapek
Oraklet
 M. Atwood