bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Arvet efter dig
En andra chans
Etthundra mil
Livet efter dig
Sista brevet från din..
Sophies historia
Toner i natten
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBrudskeppet

 
Originaltitel: The Ship of Brides
Författare: Jojo Moyes
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9137129147
 
Spänning:  7
Romantik:  9
Humor:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


År 1946 korsar tusentals kvinnor - krigsbrudar - världshaven för att återförenas med de män som de gift sig med under kriget. De reser mot en osäker framtid.
I Sydney, Australien, går fyra kvinnor tillsammans med 650 andra brudar ombord på Victoria. Detta fartyg som ska ta dem till England fraktar inte bara vapen och flygplan. Här finns också tusentals marinofficerare och besättningsmän.
Den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trånga hytten med, söker snabbt annat sällskap. Den gravida Margaret är en naturnära bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut på farligt vatten. Den kyliga, gåtfulla sjuksköterskan Frances håller sig mest för sig själv. Hon bär på en hemlighet och mitt ute på havet, tusentals mil hemifrån, hinner hennes mörka förflutna ikapp henne.Frances upptäcker att denna strapatsrika och omtumlande resa kommer att ha större betydelse än hon någonsin kunnat ana.
På fartyget lyder hederskoder som ära och plikt. Män och kvinnor hålls avskilda från varandra på olika däck. Dessa strikta umgängesregler gäller för samtliga ombord - från kapten och befäl ner till minste pannrumseldare. Men regler är till för att brytas ...
Under resans gång sprider sig en osäkerhet bland de unga brudarna. Äktenskapen som oftast ingåtts i all hast under kriget är kanske inte de mest stabila. Ett enda ödesdigert telegram från brudarnas män med familj kan innebära att de blir avsatta i närmaste hamn för att därefter skeppas tillbaka till Australien.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Brudskeppet :


Synnez 2007-01-03 20:59
Hittade den här boken av en slump när jag låg isolerad på sjukhuset med min yngsta son på jullovet och inte hade något att läsa. När jag väl börjat kunde jag inte sluta! Vilken underbar bok!! Det var en riktig sträckläsare som man längtade efter att få fortsätta läsa i.

Den är baserad på en sann berättelse och handlar om de australiensiska flickor som under andra världskriget gifte sig med brittiska soldater. När boken kommer igång är kriget slut och krigsbrudarna ska skeppas över till England för att återförenas med sina män. 650 flickor får dela ett ombyggt hangarskepp med 1100 hemförlovade soldater och de flesta har ingen aning om vad som väntar dem vid deras slutdestination. Fyra väldigt olika tjejer delar hytt under den 6 veckor långa resan och det är dessa fyra som boken handlar om.
Betyg 5

okidoki 2008-01-01 17:23
Boken är värd att läsas för Frances skull. Hennes öde är mycket gripande. Författarinnan är tyvärr inte särskilt skicklig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Brudskeppet


  Köp boken som film på cdon: