bokrecensioner boktips

Silverviken

Originaltitel: Silver Bay
Författare: Jojo Moyes
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789177715337


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Liza McCullen har aldrig kunnat fly sitt förflutna. Men som tur är älskar hon den lilla orten där hon bor, Silver Bay. En vacker kuststad i Australien där alla känner varandra och kvällarna kännetecknas av solnedgångar och ljudet av vågor. Här kan Liza garantera sin dotter Hannah en trygg uppväxt.

Men när engelsmannen Mike Dormer anländer till Silver Bay förändras allt. Tanken är att han snabbt ska bygga upp en hotellverksamhet och sedan dra vidare. Men inom kort lär han känna Liza McCullen och hennes dotter, och Lizas kärlek till sitt familjeföretag och buktens valar smittar av sig på Mike.

När hotellbygget påbörjas blir det uppenbart att djurlivet i vattnet utanför Silver Bay drabbas negativt. Och plötsligt måste Mike välja sida ...

Silverviken är en av Jojo Moyes mest älskade klassiker. En varm historia om ett litet samhälle som slår tillbaka, och om valar och kärlek förstås. Den släpptes för första gången på svenska 2007, med titeln Silver Bay.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Silverviken :
2024-05-04 22:38
Feelgooddrama där en engelsk affärsman åker till ett australiskt kustsamhälle för att projektera ett hotellkomplex. Mötet med människorna och naturen gör livsavgörande avtryck.

Kulturkrockar är ofta god grund för vardagsromantik och även om stigen är upptrampad så blir det läsvärt. Intrigen är djup och Moyes håller kvar spänningen in i det sista. Inte så trovärdigt men inte dåligt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Silverviken
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom