bokrecensioner boktips

Perelandra

Författare: C.S Lewis
Genre: Roman
ISBN: 9171957812


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Två människor störtar ner genom det molnskikt som omger planeten Venus. En av dem representerar en ogripbar, ofattbar ondska; den andre är utsänd på ett förfärande uppdrag. På den sällsamma planeten Venus yta möts de i en kamp som kommer att avgöra en ung och oskuldsfull världs öde.
Medelbetyg: 4,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Perelandra :
2004-04-24 23:40
Den andra delen i Lewis "kosmiska trilogi", men den går väldigt bra att läsa fristående.

Dr. Ransom får i uppdrag av eldila (änglarna, ungefär) att bege sig till planeten Perelandra (Venus) för att utföra ett uppdrag. Han går med på det, utan att ha en aning om vad uppdraget innebär. Väl framkommen möter han en grön, naken kvinna som verkar vara ensam invånare på planeten. Hennes man, Konungen, har nämligen rest iväg nånstans. Ransom får snart intrycket att Gröna damen är mycket oskuldsfull, naiv,oerfaren och vänlig.
Det dröjer dock inte längre förrän Ransoms ärkefiende dr. Weston också han anländer till planeten. Weston påbörjar snart sina försök att införa ondskan på den nya, oförstörda planeten. Ransom börjar gissa sig till vad hans uppdrag går ut på....endast han kan stoppa Weston.

Mycket bra bok om syndafallets teman. Även om miljöbeskrivningarna utgör sin beskärda del, så är det ändå det filosofiska som har en central roll i boken, och Ransoms och Westons debatt om tillvaron är mycket intressant att följa.
Lewis gör i denna bok inga försök att omskriva det kristna temat, tvärtom omtalas Jesus och Gud i klarspråk i denna bok. Är man kristen så är boken jättebra, men jag tror också att den kan intressera icke-kristna, eftersom den aldrig blir "pekpinne-predikande".
Är man däremot ute efter ytlig Sci-fi är denna bok kanske inte riktigt vad man söker. Trots rymdtemat så är de tekniska fantasierna och rymddetaljerna väldigt sparsamma. Men sci-fi-älskare bör läsa den ändå, för det är ju en klassiker.
Betyg 5
2009-06-15 14:27
En spännande bok med många lager.Man får mer ut av den om man kan ett humm om skapelseberättelsen men annars är den bara spännande...
Betyg 4
2012-09-16 15:13
Intressant bok som kräver tålamod, men när man väl kommer in i den så är den jättebra...
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Perelandra
Liknande böcker:
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann
Saknad
 M. Fischer
Zonen
 P. Ahlmark
Ristmärken
 J. Theorin
Del av möblemanget
 M. Wesley
Årsboken
 S. Karlsson
Sniglar och snö
 A. Pleijel