bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Barins triangel
Berättelse om herr Roos
Borkmanns punkt
Carambole
De ensamma
De vänsterhäntas förening
Det fruktansvärda
Det grovmaskiga nätet
Elva dagar i Berlin
En helt annan historia
Ett stillsamt litet mord
Ett stilsamt litet mord
Eugen Kallmans ögon
Ewa Morenos fall
Fallet G
Flugan och evigheten
Från doktor Klimkes ho..
Herr Kadar
Himmel över London
Kim Novak badade aldri..
Kommissarien och tystn..
Koreografen
Kvinna med födelsemärke
Kära Agnes!
Levande och döda i Win..

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMänniska utan hund

 
Författare: Håkan Nesser
Genre: Roman
Ämnesord: lärare släkt styckmord syskonrelationer brorsor
ISBN: 9100110353
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


December i Kymlinge. Medlemmarna i familjen Hermansson samlas för att fira 105-årsdagen - pappa Karl-Erik fyller 65, äldsta dottern Ebba 40.
Men ingenting blir som de tänkt sig. Natten före den stora bemärkelsedagen går Robert, sonen i familjen och ökändis efter sin insats i dokusåpan ''Fångarna på Koh Fuk'', ut på en promenad - och kommer aldrig tillbaka. Och nästa natt försvinner Ebbas son Henrik lika spårlöst.

Det är ett egenartat fall som den italienskättade kriminalinspektören Gunnar Barbarotti får ta hand om. Kan det vara en ren slump att två människor försvinner från samma familj och samma adress med ett dygns mellanrum? Finns det en plan? Finns det ett samband?

För att lösa gåtan med vad som hände de där decembernätterna måste Barbarotti nå in till denna dysfunktionella familjs svartaste hemligheter och göra det osynliga synligt - och det är inte utan att han önskar att det fanns en godartad högre makt att ty sig till i nödens stund.

Medelbetyg: 3,82 (28 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Människa utan hund :


Rosa 2006-04-21 07:34
Detta är den första boken i en planerad kvartett om kriminalinspektör Gunnar Barbarotti.

Först efter ca. 180 sidor kommer Barbarotti in i handlingen. Dessförinnan får vi följa en släktsammankomst och olika familjemedlemmar.

Två brott begås. Har de något samband?

Den första halvan av boken var riktigt bra. Den senare hälften var ganska seg och platt. Barbarotti tillförde ingenting intressant i sin rollfigur. När han kom in i handlingen och skulle reda upp brotten så var det som om någon annan författare hade tagit vid pennan. Det ena brottet kan man förstå bakgrunden till men det andra bara förklarades och var lite för enkelt. Det andra brottet och upplösningen av det hade kunnat bli jättespännande men på något sätt berättades allting i tredje hand EFTER att det hade hänt. Ungefär som en liten nyhetsnotis i tidningen.

Nja, början var mycket bra - slutet sådär.

Boken är välskriven och språket är finurligt och ibland lite invecklat på ett positivt sätt så att man måste läsa meningen en gång till och smaka på den.
Betyg 4

poby 2007-02-14 22:41
En tjock och diger bok. Boken är trots detta väldigt lättläst och sidorna bara rinner förbi. En lite annorlunda upplagt deckare-thriller. Kriminalinspektör Barbarotti dyker inte upp förrän efter c:a 150 sidor. Boken känns, trots in tjocklek, lite "tunn" ibland. Nesser drar ibland ut på händelserna lite för långt. MEN, han har ett skönt språk, och det kompenserar mycket.
Betyg 4

helix 2007-06-04 23:03
Nessers första bok om Barbarotti.
En kriminalroman som börjar som något annat. Ett släktdrama, kanske. Och det blir intressant. Nessers förmåga att ge karaktärerna liv är mycket medryckande. Språket blir lätt och underhållande, levande - långtifrån den platta prosan som man ser i många andra "polisdeckare".
Själv är jag igen Nesserveteran, jag har inte följt van Veeterens öden och äventyr och vet inte om det är typiskt eller ovanligt för denne författare att ge så grundlig bakgrund till de brott som kommer att utredas. Men jag tycker det känns - sympatiskt. Det är så ofta man direkt kastas in i en handling med förstameningar som "Kniven skar in mellan revbenen..." eller "Dr Blooms sista tanke var att han aldrig trodde det skulle göra så ont att bli träffad av en kula i magen."
Att saktmodigt som Nesser närma sig mysteriet blir bara en njutning då författaren har så roligt med språk och intrig som han har i "Människa utan hund".

Fast slutet blev lite av en....pysning.
Betyg 4

Asta 2007-07-17 20:10
Jag tyckte det här var visserligen en välskriven bok, men den var ganska lång och dessutom bitvis tråkig. Personerna i boken var ganska ointressanta och jag kände inte med eller för någon av dem. Väldigt tidigt i boken hade jag räknat ut vad som hänt och ja - det var så det slutade också ungefär. En Ok bok att läsa när det regnar, men inget jag kommer att återgå till.
Betyg 3

moberg 2007-07-21 20:08
Jag har inte hittat "det" i böckerna om Van Veeteren , men ser fram imot att läsa flera böcker om Gunnar Barbarotti. Människa utan hund är en underbar bok, inte bara en deckare utan en skildring om en familj i förfall. Läs denna boken.
Betyg 3

Love_Baloo 2007-10-23 20:33
När jag väl kommit in i den kunde jag inte slita mig
Betyg 5

hencka 2007-12-31 09:16
Efter att ha läst hela Van Veeteren-sviten var det med stor förväntan jag tog mig an Barbarotti.
Samma härliga stil fortsättningsvis.Spänning,svart humor,dråpliga persongestaltingar,njutbart språk och ett fint flyt i berättelsen.
Betyg 4

DavidNilsson 2008-02-16 14:27
Bra och spännande.
Betyg 5

soffilina 2008-08-10 22:49
denna boken var jag nära på att ge upp helt.. det tog över 200 sidor innan jag fängslades utav den.. men då blev det riktigt spännande och efter det så var den riktigt riktigt bra! men pga den sega sega starten blir det bara en trea.
Betyg 3

terrier 2008-08-24 14:06
Jag var lite tveksam till denna bok först, framför allt för att jag tänkt mig att det skulle vara en deckare av det mer hårdkokta slaget, men så fort jag börjat läsa blev jag glatt överraskad. Intressanta personporträtt. Det tog, som andra påpekat, ganska många sidor innan det blev en deckare i egentlig mening, innan något brott begicks, men personligen tyckte jag det var minst lika trivsamt bara att lära känna de olika personerna i familjen. Även Barbarotti tycket jag var en underhållande figur - hans överrenskommelse med gud för att bevisa hans ev existens/icke-existens och hans sätt att köpslå med den ev högre makten tyckte jag var väldigt kreativt och mycket underhållande att läsa.
Betyg 4

MariaMaggan 2008-11-14 23:22
En underbar bok - när Håkan Nesser är som bäst! Spännande intrig, intressanta personporträtt och aldrig långa händelselösa delar (som i ex. Van Veeteren-böckerna). Jag älskar Barbarotti och ska fortsätta läsa dem allteftersom de kommer ut. :)
Betyg 4

millennium 2008-11-16 08:34
Nesser är Nesser - alltså läsvärt!

Betyg 4

tekoppen 2010-01-21 13:56
Å en så spännade bok. Jag vart också rätt så förtjust i Barridotti.
Betyg 5

h. 2010-02-02 12:26
wow, när jag trodde nesser levererat det bästa, ja då kommer denna så välskrivna, spännande och genomtänkta bok. underbar!
Betyg 5

MacIngo 2010-08-14 15:45
Jag tycker att Nesser här har tagit ett steg framåt från van Veeteren till Gunnar Barbarotti. Jag gillade verkligen boken, men så är jag också väldigt svag för Håkan Nesser och hans härliga språkliga behandling. En mästare på metaforer. Dessutom tycker jag han var så träffsäker (och kul!) i sin "analys" av dokusåpor, när han skrev avsnittet om "fucking island".
Betyg 5

chrille112 2013-12-04 09:28
Inte den bästa av Nesser. Värd att läsa dock, Nesser har en förmåga att kombinera humor med ruggigheter. Själva deckargåtan känns här lite för osannolik och det är alltid ett problem när man som läsare själv sitter med lösningen på det hela medan de utredande poliserna famlar i blindo. Barbarotti och Backman är dock trevliga bekantskaper.
Betyg 3

Spaniard 2015-06-20 15:48
Den intellektuellt vasse Nesser serverar här ett seglivat drama om försvinnanden. Det är välskrivet och underhållande utan att riktigt ta fart.

Nessers specialitet är att utelämna vissa händelseförlopp för att öka mystiken. Den här gången fungerar det sådär.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Människa utan hund


  Köp boken som film på cdon: