bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bildhuggarens dotter
Den farliga resan
Den lilla draken
Den ärliga bedragaren
Det osynliga barnet
Ett oväntat besök
Farlig midsommar
Hur gick det sen?
Kometen kommer
Lyssnerskan
Meddelande
Mumin : Vem leker med..
Mumin möter Snorkfröken
Mumin räknar stjärnor
Mumin – Tove Janssons..
Mumin: Det snöar i Mum..
Muminpappans memoarer
Mumins lilla bok om mo..
Mumins lilla bok om ord
Mumintrollet och månsk..
Ninni
Resa med lätt bagage
Sent i november
Småtrollen och den sto..
Sommarboken
Liknande böcker:
Spökhuset
 N. Hebert
Den farliga resan
 T. Jansson
Hur gick det sen?
 T. Jansson
Farlig midsommar
 T. Jansson
Trollkarlens hatt
 T. Jansson
Kometen kommer
 T. Jansson
Småtrollen och den sto..
 T. Jansson
Det osynliga barnet
 T. Jansson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPappan och havet

 
Författare: Tove Jansson
Genre: Barnbok
Ämnesord: mumin
Utgivningsår: 1965
ISBN: 9789129687361
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Långt ute i havet ligger ön dit Muminpappan för sin familj. Ön är något helt annat än Mumindalen. Alla utom Lilla My blir förändrade. Orsaken är havet som ingen förstår sig på.

Utdrag ur boken:
Just nu var det riktiga att de började alldeles från början och att pappan skaffade allt som de behövde och tog hand om dem och beskyddade dem. De hade antagligen haft den för bra. Så underligt, tänkte mamman bekymrat. Så underligt att folk kan bli melankoliska och arga av att ha det bra. Men är det så, så är det så. Och då är det väl bäst att börja om från början.Nedskrivet av Salamis


Medelbetyg: 3,67 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Pappan och havet :


nitedrive 2006-02-05 21:19
För ett barn i rätt ålder(dvs lite äldre)är den här boken suverän.Den har inte mycket gemensamt med de gulliga tecknade muminserierna på Bolibompa,men är minst lika givande att läsa för en vuxen som för barnet,och det är för mig ett tecken på att det är en bra barnbok man har att göra med.
Jag minns själv hur kittlande isoleringen och ödsligheten på ön i havet kändes när man läste den som barn.Den har många plan på vilka man kan tolka den.Man kan förlora sig i detaljer som när Muminmamma försöker anlägga ett trädgårdsland för att kompensera för det fastland hon saknar,eller man kan fascineras av Janssons öga för de ibland knappt märkbara,men ändå ofta existerande skillnaderna i mäns och kvinnors tänkande.
Betyg 5

axel-nelson 2006-05-20 00:13
Jo, alla hennes böcker om Muminfamiljen är goa och Pappan och havet handlar egentligen om en familj i kris (skickligt, med tanke på att författarinnan levde hela sitt liv med en annan kvinna, förebild till Tooticki). Broderns Lasse Janssons serieböcker var oxå bra.
Men alla dessa nya Muminserier och filmer skapade av helt andra är en våldtäkt av samma kaliber som Disneys skändning av Nalle Puh!
Betyg 4

tekoppen 2007-03-07 23:04
En av de sista böckerna i serien som man bör minst vara i övre tonåren för att förstå fullt ut. Djupa känslor och mycket under ytan.
Betyg 4

Salamis 2007-03-17 15:10

Pappan och havet är den åttonde boken om mumintrollen och i en annan riktning än de tidigare. Här ligger fokusen på karaktärernas tankar och psykologiska problem snarare än spännande händelser som i Kometen kommer eller Farlig midsommar.
Känns inte riktigt som en barnbok, men är inte sämre för det.
Betyg 3

Arawn 2007-07-06 17:06
Bästa Muminboken tillsammans med Sent i November.
Betyg 5

poljaLisa 2011-01-28 14:59
Med Tove Janssons sparsamma språk där det mesta utspelar sig mellan raderna är detta en bok som passar främst för äldre barn och vuxna. Att läsa Tove Jansson är att göra en resa till fantasin och samtidigt alltid lära sig något om människor och om vem man är.

Betyg 4

Metallica 2012-01-19 18:38
Boken är mycket svår att förstå. Den har sina sårliga stunder medan jag tycker att den speglar sig mycket i Toves liv. Boken är mycket dramatisk men den är full av fantasi! Fantastisk bok!!
Betyg 3

frökentulpan 2017-11-24 01:13
En väldigt speciell bok - väldigt vuxen (sista kapitlet, det där Fyrvaktaren ska komma tillbaka - lösningen på det skulle jag inte gilla som liten). Väldigt bra miljö, och Tove Jansson lyckas få ut mycket av det trots att ön är relativt öde. Och förstås är det mycket humor.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Pappan och havet


  Köp boken som film på cdon: