bokrecensioner boktips

Farlig midsommar

Författare: Tove Jansson
Genre: Barnbok
Ämnesord: mumin
Utgivningsår: 1954
ISBN: 9789129687378


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I juni samma år som det eldsprutande berget rör på sig kommer en teater på drift och med den driver muminfamiljen in i en midsommarnatt full av trolldom och överraskning.

Utdrag ur boken:
Naturlig! pep en liten tjock misa. Homsan förstår inte alls! Allt har gått på tok för mig, allt! I förrgår hade nån lagt en kotte i min känga för att pika mig för mina stora fötter, och igår var det en hemul som gick förbi mitt fönster och skrattade på ett mycket menande sätt. Och nu idag det här!
Är hela den stora vågen bara för att reta Misan? frågade ett knytt imponerat.
Det har jag aldrig sagt, sa Misan med gråten i halsen. Vem skulle tänka på mig och göra nånting för min skull? Allraminst en stor våg!Nedskrivet av Salamis

Medelbetyg: 4,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Farlig midsommar :
2006-10-09 09:51
bra bok, med härliga teckningar.
Betyg 5
2007-01-27 23:24
Jag minns bäst stämningen.
Betyg 4
2007-03-12 19:38
Farlig midsommar är den femte, men precis som alla andra ganska fristådende, delen om mumintrollen.
Det blir översvämning i mumindalen och trollen flyttar in i en flytande teater. Tillsammans har de även med sig homsan och den dystra misan.
Min favoritdel är när Snusmumriken ofrivilligt måste ta hand om 24 barn och får uppfostringsråd av My baserade på hennes egna erfarenheter...
Betyg 5
2007-07-06 17:05
Vilket spännande äventyr!
Betyg 5
2009-07-06 19:31
En underbar bok om mumindalens invånare! Liksom "sommar-trolsk" och stämningen som infinner sig under läsningen stannar kvar länge efteråt. :)
Betyg 4
2010-05-05 14:38
Till skillnad från den lätt sorgsna Pappan och havet(och den smygande till en början odefinierbara faran i Kometen kommer) är Farlig midsommar mer än något annat humoristisk.Den är full av komiska karaktärer som ofta är rigida och löjliga,prilliga filifjonkor och konstaplar som tycker om förbudsskyltar tillexempel.
Snusmumriken blir också ofrivilligt tillfällig pappa till en hel flock barn och får panik inför det plötsliga ansvar han står inför.

Det finns egentligen ingen riktig fara som lurar i bakgrunden den här gången,utan snarare är allt det mystiska som händer under midsommar väldigt spännande.En teaterscen kommer drivande i översvämningen som drabbat mumindalen och muminfamiljen förstår inte vad det är.
Är det kanske ett konstigt hus man kan bo i tills vattnet sjunkit undan från deras eget?
Inte är det ett hus,ska det visa sig.Och inte är det tomt heller,här finns en gammal teaterräv gömd i kulisserna(och hon är förtjust i sylt) som gärna vill lära muminfamiljen ett och annat om vad teater är såväl som en sorgsen misa.
Betyg 5
2012-01-19 19:37
Min favorit av Muminserien. Jag tycker det är märkligt att boken både passar unga och vuxna.
Betyg 5
2017-06-25 22:35
En komedi i första hand, även om Mumin-världen ju alltid bär å en viss melankoli och katastrofkänsla. Just en katastrof inleder, men familjen tar det hela med ro. Väldigt roligt med alla härliga rollfigurer.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Farlig midsommar
Liknande böcker:
Spökhuset
 N. Hebert
Den farliga resan
 T. Jansson
Hur gick det sen?
 T. Jansson
Pappan och havet
 T. Jansson
Trollkarlens hatt
 T. Jansson
Kometen kommer
 T. Jansson
Det osynliga barnet
 T. Jansson