bokrecensioner boktips

Julen kommer till Mumindalen

Författare: Tove Jansson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789163897511


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mumintrollen väcks ur sin långa vintersömn till ett jäktat Mumindalen. Något som kallas Julen ska tydligen komma redan samma kväll! Och den mystiska Julen verkar inte vara trevlig alls - åtminstone om man ska döma av hur stressande alla deras vänner verkar vara inför dess ankomst. Mat ska lagas, granar införskaffas och klappar inhandlas.

De enda som inte jäktar är de räddhågsna och frusna små knytten. De längtar bara efter att få vara tillsammans och titta på de vackra ljusen. Kanske Muminfamiljen kan lära sig något av dem?

Julen kommer till Mumindalen är baserad på Tove Janssons novell Granen från 1962. Den är omarbetad för bilderboksformatet av författarna Alex Haridi och Cecilia Davidsson och illustrerad av Filippa Widlund. Boken är en del i Bonnier Carlsens satsning på att ta fram nya bilderböcker om Mumintrollen för nästa generation Muminälskare. De nya böckerna ska anknyta till Tove Janssons klassiska berättelser och i både text och bild förmedla magin, klokskaperna, kärleken, ljuset och mörkret som finns i Muminvärlden.

Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Julen kommer till Mumindalen :
2019-12-25 20:44
Mumintrollen har gått i ide för vintern. Helt plötsligt väcks de av en hemul. Han talar om julen och det på ett sätt som om den vore en stor katastrof. Mumintrollen har aldrig hört talas om denna. Men av alla deras bekanta får de snart ledtrådar. Detta är den absolut bästa julberättelsen som någonsin gjorts. Den visar mig att jul är något man kan fira på olika sätt. Inte alltid samma som förra året.
Betyg 5
2020-12-25 20:15
En alltid lika populär berättelse att läsa när det är jul är Tove Janssons novell "Granen". Den finns med i samlingen "Det osynliga barnet". Här har den kortats ner och bearbetats något för att även passa de mindre barnen, men på ett sätt så att det inte skadar det ursprungliga innehållet. Den är dessutom försedd med lite fler bilder än vanligt och dessutom i färg. Tanken med den här berättelsen är att du och jag och alla andra som läsare ska försöka komma underfund med vad julen egentligen är och vad som då är viktigast med denna. Är det att som Hemulen och Filifjonkan stressa runt för att allt ska vara på sin särskilda plats? Eller är det som Muminfamiljen att försöka göra det bästa möjliga av situationen, för att sedan själva gå ifrån den så att någon annan, någon som annars inte får vara i centrum, får ta del av den? I det här fallet några grå och små knytt.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Julen kommer till Mumindalen
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad