bokrecensioner boktips

Elddraken

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Ämnesord: äventyr
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9100573345


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en gammal med förfallen borg förbereder sig prins Maryn inför att göra anspråk på herraväldet över det magiska landet Deverry och utropa sig till storkonung.

Elddraken är den elfte boken om det magiska landet Deverry och en direkt fortsättning på Blodsfränder, den föregående boken i serien. Som alltid utgör det keltiska sagostoffet en fascinerande bakgrund, och återigen visar Katharine Kerr att hon är en alldeles enastående berättare.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Elddraken :
2005-08-11 22:23
Som vanligt när det gäller Kerr är det en bra bok fullspäckad med alver, dvärgar, magi, häxmästare, krig och kärlek. Läs den!
Betyg 4
2007-03-24 18:28
I denna den elfte boken om det magiska landet Deverry får vi fortsätta att läsa om Branoic, Lilli och Maryn, och om Nevyns mödor att undvika alltför stora katastrofer. Nevyns undervisning av Lilli som sin lärling fortsätter också, och hon gör stora framsteg, trots att de på grund av hennes sjukdom måste ta det lugnt.

Lilli har bestämt sig för att hennes känslor för Branoic är tillräckliga för att gifta sig med honom, och hon försöker avfärda prins Maryn. De båda rivalerna rider ut i krig, och så börjar tragedierna hopa sig.

I en annan tid får vi också fortsätta följa Rhodry, Dallandra och Arsozah i kampen mot den falska gudinnan Alshandra. Rhodry och draken blir ett allt tätare team, och det blir allt mörkare undertoner i den delen av berättelsen.

Som vanligt är det här en fantastiskt rik fantasysaga. Drakar, magi, krig och kärlek blandas med mystik och mytologi på ett fantasieggande sätt. Det är fängslande och gripande, roande och spännande, allt på en gång. Att serien är lång känns inte betungande, det känns snarare som en nödvändighet, för trots längden på berättelsen så upplever man att det finns så oändligt mycket mer att berätta.

Rekommenderas mycket varmt till alla fantasyfans och alla som gillar en bra äventyrshistoria!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Elddraken
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman