bokrecensioner boktips

Storkonungen

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Ämnesord: äventyr
ISBN: 9100568937


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vintern är förbi, och i den kungliga borgen rustar man för krig. Rikets lorder anländer mer eller mindre frivilligt för överläggning och gästabud i stora salen. Men Lilli, konungens kusin, har annat att tänka på. Snart ska hon giftas bort, och fruktar att någon hård och brutal man långt bort i nord ska få henne i utbyte mot en trohetsed till kungen.
Lillis enda hopp är att försöka lära sig använda de slumrande magiska gåvor hon är i besittning av men aldrig vågat utforska.

Det här är den nionde boken om det magiska kungariket Deverry.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Storkonungen :
2005-08-11 21:51
Detta är den nionde boken i Deverry-serien. Det är en välskriven, detaljerad serie med allt från alver, dvärgar och häxmästare till drakar. Läs den!
Betyg 4
2007-02-12 19:30
Den nionde boken om det magiska landet Deverry börjar vid Loch Ness, där en jägare kommit ifrån sitt jaktfölje, och får hjälp av Evandar att hitta till en okänd ö för att tillbringa natten för att inte frysa ihjäl i snöstormen. På ön får han tak över huvudet hos en kvinna vid namn Angmar och hennes familj och fränder. Han finner ön och dess invånare förbryllande, då han aldrig vare sig sett eller hört talas om någon av dem tidigare.

I övrigt handlar denna del i serien mest om drabbningen mellan Maryn och den falske kungen, långt tillbaka i tiden. Vi får följa Maryn och hans män på vägen till Dun Deverry för att tvinga den falske kungen och hans anhängare till en uppgörelse. Men Dun Deverry är väl befäst, så enda sättet att vinna kan vara en belägring, något som kan bli oerhört långdraget, och kosta stora förluster, med oviss utgång.

Den unga lady Lillorigga flyr från sin onda mor, lady Melrodda, och kommer till Maryns hov, där hon lär känna Nevyn, den gamle trollkarlen som genast lägger märke till Lillis fallenhet för dweomer. På sällsamma vägar kommer hon att hjälpa den sanne kungen, Maryn.

I "nutiden" bor Dallandra kvar i Cengarn tillsammans med Rhodry, och blir alltmer rastlös i stenstaden som hon känner sig instängd i. Hon väntar på att vintern ska släppa sitt grepp om dem alla, så att hon kan följa prins Dar och hans familj till sitt hem i västerlandet.

Långt därifrån lever Jahdos familj vidare i sitt liv, men undran över vart deras unge Jahdo tagit vägen finns ständigt med dem. När rådsherre Verrarc tar emot en oväntad besökare anar Jahdos syster oråd.

Det här är som vanligt oerhört välskrivet, spännande och levande berättat. Den komplicerade väv som bildas av alla synbart lösa trådar som man får följa är ständigt fascinerande. Det sätter extra fart på fantasin att få veta bakgrunden till händelser, och att få följa vilka konsekvenser till synes oviktiga händelser kan få. Författarinnan är en ytterst skicklig väverska, åtminstone har jag mycket svårt att släppa tråden, utan vill ständigt veta mer om vad som komma skall!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Storkonungen
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman