bokrecensioner boktips

De fallna

Originaltitel: De fallna
Författare: Mattias Peterberg
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789189474475


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En gång i tiden brann Manheim, människornas värld, av förödande krig. De fallna, utkastade från himmeln för ett brott de begått, ville som hämnd lägga gudarnas älskade skapelse under sig. Efter stora förluster på båda sidor bestämde sig de fallnas härskare för att ingå en fred med människornas kungar. Åttahundra solvarv senare konspirerar härskarens högra hand, Fenrir, med högt uppsatta rådgivare och herremän för att störta tronen, återuppta krigen och lägga människornas riken under de fallnas styre.

I Älvarike ligger kung Amund Grip sjuk och hans son, prins Are, trånar efter kungatronen. Men prinsen är inte en lämplig tronföljare. När han får höra att kungen vill tillsätta Ulv Stormvråk, rikets skattemästare, som ställföreträdande regent brister Ares hjärta och får honom att smida egna planer.

Ulv Stormvråk har just förlorat sin fru i ett stråtrövaröverfall, och försöker hantera förlusten tillsammans med sin dotter Tora, då han hamnar i maktspelet mellan kungen och hans son. Prinsen anklagar Ulv för ett brott han inte har begått och skeppar iväg honom för att träla hos de fallna medan Tora skickas till ett ökänt barnhem. Ulv måste nu fly för att försöka rädda sin dotter, stoppa prins Are och återupprätta sin heder. Men behöver Tora verkligen räddas? Hon har inte gett upp och har inga planer på att snällt stå ut med terrorn. I hennes bröst brinner hämndens låga …

De fallna är en storslagen äventyrsroman, full av intriger, svek, kärlek och hämnd, som utspelar sig i en vikingatida fantasyvärld med djupa rötter i nordisk folktro och mytologi. En värld fylld av ondska, trolldom och farliga varelser. Boken är den första delen i en trilogi.
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De fallna :
2022-08-03 01:27
En helt fantastisk bok som jag måste säga överraskade mig. Jag läser normalt sett inte fantasy och blev helt förbluffad över hur välskriven den är. Vilket språk. Otroligt genomtänkt handling. Komplicerade karaktärer där flera genomgår personliga förvandlingar. Miljöerna kan man se framför sig och karaktärerna är välbeskrivna. Den bjöd på många överraskande moment. Att den utspelar sig i en vikingatida värld passade mig då jag är ett stort fan av bland annat Vikings. Jag drogs in i boken och streckläste den. Det här är en bok som vem som helst kan läsa. Man behöver verkligen inte vara intresserad av Fantasy. Ser redan fram emot när nästa bok i denna trilogi kommer.
Betyg 5
2022-10-16 03:24
Wow, vilken läsglädje att få läsa den här boken! Fint språk, målande miljöskildringar och intressanta karaktärsbeskrivningar. Ulv, som gör allt för sin familj trots sin smärtsamma skugga han bär på. Tora, Ulvs dotter, en till en början bortklemad och naiv unge som tvingas att bli självständig och orädd. Are, den missförstådda prinsen och den iskalla Fenrir som båda suktar efter makt. Karaktärer vars öden flätas samman. Historien tar upp så mycket mer än tradionella intriger, svek och vänskap. Den tar upp ämnen som främlingsfientlighet, utanförskap och mobbing. Notera de insprängda små humoristiska dikterna och sångerna. Kul inslag. Och här och där längst historien får man bekanta sig med olika varelser. Jag vill läsa mer!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De fallna
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman