bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alvblodet
Draktronen
Elddraken
Guldfalken
Häxvargen
Hökvingar
Järtecken
Korptider
Safirringen
Silverdolken
Storkonungen
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti
Eldtronen
 R. Riordan
Den röda pyramiden
 R. Riordan
Svavelvinter
 E. Granström
Harry Potter och det f..
 J. Rowling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlodsfränder

 
Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Ämnesord: äventyr
ISBN: 9100568945
 
Spänning:  8
Romantik:  3
Humor:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När den store Krysello uppträder åkallar han eldens och eterns vildfolk - sylfider, undiner och salamandrar - och fyller luften med färgsprakande flammor. Men mästergycklaren håller på att bli mångalen. Om nätterna för drömmarna honom till märkliga världar befolkade av ännu märkligare andar.

Detta är den tionde boken om det magiska kungariket Deverry.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Blodsfränder :


Nessa 2005-08-11 22:14
Ännu en bra bok i Deverry-serien. Jag rekommenderar den till alla som vill läsa om alver, häxmästare, drakar, dvärgar m m.
Betyg 4

Sanne 2007-02-18 20:55
I denna den tionde boken om det magiska landet Deverry får vi åter möta Salamander, Rhodrys halvbror som slagit sig på en karriär som magiker i ett rundresande sällskap av akrobater. Han är numera gift med sin Marka från Bardek, och de har flera barn. Tyvärr verkar det som om Salamander, eller Ebañy som han egentligen heter, håller på att mista förståndet. Evandar tittar till honom då och då, men kan inte riktigt bestämma sig för om han ska hjälpa honom, eller om han ens kan göra något för att hjälpa, och i så fall på vad sätt.

I Cerr Cawnen har Jahdos syster Niffa mist sin make, och hennes misstänksamhet mot Raena bara ökar. I drömmarna får hon kontakt med Dallandra, men Niffa är inte skolad i dweomer och har därför svårt att förstå Dallandras budskap.

Läsaren bjuds som vanligt på ett hopp bakåt i tiden, denna gång till kronprins Maryns hov, där vi får fortsätta att följa prinsen själv, hans hustru, trollkarlen Nevyn, silverdolken Branoic, barden Maddyn och alla de andra i alla förvecklingar och krumelurer som får betydelse för historien längre fram. Vi får bland annat veta hur rosenringen blir till, den ring som i ett senare liv Rhodry använder för att tämja draken.

Lika fascinerande som alltid är detta en berättelse som inte upphör att fängsla läsaren och sätta fart på fantasin. Det är välskrivet och alltigenom väl genomtänkta intriger, personerna är levande och mångsidigt beskrivna. Känslor styr och förnuftet kämpar, hat och kärlek blandas med ränkspel och kall beräkning. Personligen gläds jag åt att Nevyn är med i berättelsen igen. Rhodry må vara en viktig figur i sagans gång, men inte går han upp mot Nevyns kluriga briljans. Jag saknar Jill, men Dallandra axlar rollen som kvinnlig huvudperson lysande.

Kort sagt, ännu en del i sagan som helhjärtat rekommenderas till alla fantasyfans som gillar drakar, trollkarlar, prinsar och prinsessor, krigare, dvärgar och alver, och mycket mer magi!

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Blodsfränder


  Köp boken som film på cdon: