bokrecensioner boktips

Guldfalken

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100103020


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bypojken Neb lyckas med nöd och näppe rädda sig själv och sin lillebror Clae undan de grymma hästfrändernas mordiska räd. Den kringresande sagoberättaren Salamander tar med sig de hemlösa bröderna till tierynens slott, där Clae blir satt i lära hos ryttarna och Neb får anställning som skrivare. Vid tierynens hov möter han den jämnåriga Branna. Tillsammans upptäcker ungdomarna sina medfödda magiska förmågor och gläntar på dörren till en förtrollad och skrämmande värld där allt är möjligt. Men det är bråttom. Neb och Branna måste lära sig hantera magin innan fienden utnyttjar dem.
Med jordnära humor och klokskap berättar Katharine Kerr om att växa upp och lära sig stå på egna ben, om religiös intolerans och den djupa ojämlikheten mellan könen - och om hur stark man måste vara för att förverkliga sig själv som kvinna i en värld styrd av män.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Guldfalken :
2007-03-24 21:09
Äntligen har den tolfte boken i serien om det magiska landet Deverry kommit! Den är efterlängtad! Och inte gör den läsaren besviken heller!

I denna del tar en ny del av berättelsen sin början. Vi får möta den unge Neb, som med sin bror med undslipper hästfränderna och med hjälp av Salamander kommer till tierynens borg där han får en anställning som skrivare. Väl där möter han den jämnåriga Branna, som han genast får en ovanligt god kontakt med. De två tyr sig till varanda, och börjar ana att de inte bara har anlag för magi, utan också att de verkar känna igen varandra.

Salamander, vars förstånd är återställt, om än något sårbart, ger sig på Dallandras uppdrag in i fiendens läger för att försöka utröna hur långt Alshandradyrkarnas välde sträcker sig. Det han upptäcker är skrämmande och skakar om både Dallandra och hennes följeslagare.

I den här boken kastas vi inte mellan olika tidsperioder, utan bara mellan samtida händelser. Det är mörkare och mera ödesdiger stämning än tidigare i serien, samtidigt finns det massor av hopp och livsglädje. Personerna är kärleksfullt porträtterade, och skildringen av ungdomarnas väg mot vuxenlivet är inlevelsefull och engagerad.

Vi fick vänta länge på den här boken, men den var väl värd det! Oerhört spännande, mycket välskrivet, och fullt av drakar, mystik, magi och känslor, precis som riktigt bra fantasy ska vara! Nu hoppas jag bara att nästa del snart är på gång...
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Guldfalken
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman