bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alvblodet
Blodsfränder
Draktronen
Elddraken
Guldfalken
Häxvargen
Hökvingar
Järtecken
Korptider
Safirringen
Storkonungen
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti
Eldtronen
 R. Riordan
Den röda pyramiden
 R. Riordan
Svavelvinter
 E. Granström
Harry Potter och det f..
 J. Rowling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSilverdolken

 
Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Ämnesord: äventyr
Utgivningsår: 1986
ISBN: 9100559504
 
Spänning:  7
Romantik:  3
Humor:  5
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Redan som liten kände Jill till de underliga vildfolket, varelser som kom till henne från en annan värld. Lite visste hon då om att hennes underliga små vänner var som glimtar av ett glömt förflutet, och en ödesmättad framtid.
För fyra hundra år och många livstider sedan orsakade en självisk ung Herre två unga älskares död. Efter det lovade han att aldrig vila tills han gjort sonat sitt brott - ett löfte som binder Jill och de som hon älskar: hennes far, silverdolken Cully, berserkern Rhodry Maelwaedd, och åldrande och mäktiga druiden Nevyn, till en kamp mot mörkret, och två tragiska livsöden som brann ut för flera hundra år sedan.

Första boken i Katherine Kerrs serie om Jill och landet Deverry, en fantastisk saga om äventyr, magi och tidlös kärlek. Böckerna har lästs och älskas av många och omnämns ibland som den bästa fantasyserien någonsin.

Medelbetyg: 4,25 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Silverdolken :


Nessa 2005-08-10 22:21
Den första boken om Jill och landet Deverry. Den är detaljerad och fantasifull med färgstarka personer. Det är en jättebra fantasyserie!
Betyg 4

magic_369 2006-09-20 12:36
En väldigt bra första bok i en väldigt bra serie. Jag kunde inte lägga den i från mig när jag läste den.
Betyg 4

Meno 2006-09-20 12:40
Läste den här boken för ett par år sen, och har inte fortsatt att läsa de andra böckerna i samma serie.

Silverdolken är en väldigt bra fantasybok, enda nackdelen är att det är så väldigt mycket man måste hålla reda på, olika personer som återföds och som får helt andra namn. Det kan vara väldigt rörigt om man inte läser boken så noggrant, men jag hade inte de problemen.

Boken får en stark 4
Betyg 4

Sanne 2006-12-22 12:13
I den här första boken om landet Deverry, får vi stifta bekantskap med personer som den unge prinsen Galrion, som efter ett bråk med sin far blir förvisad och tilldelas namnet Nevyn, som betyder Ingen. Nevyn viger sitt liv åt magin som i Deverry kallas dweomer, och reser land och rike runt som örtahelare. Han har svurit att inte vila förrän han betalat sin skuld till det unga par som han i ungdomligt oförstånd och högmod leder raka vägen till fullständig katastrof. Hans löfte ger honom ovanligt långt liv, och vi får följa honom genom flera århundranden, då han möter sina tidigare vänner i nya inkarnationer, och försöker vara till hands för att hjälpa dem på vägen mot sitt öde.

Vi får också lära känna Jill, den senaste inkarnationen av Brangwen, den unga kvinna vars öde ledde till Nevyns löfte om att inte vila förrän han gottgjort sitt misstag. Jill är dotter till en silverdolk, en vanärad krigare som tjänar sitt uppehälle som legosoldat, och när Jills mamma dör slår hon följe med sin far på hans väg. Hennes far är den ryktbare svärdskämpen Cullyn av Cerrmor, och han lär sin dotter att slåss med svärd så att hennes skicklighet överträffar de flesta mäns.

På vägen möter Jill och Cullyn såväl Nevyn som Rhodry, en ung lord vars öde är tätt sammanflätat med Jills, då han är senaste inkarnationen av en av de män som fick Nevyn att avge sitt löfte om att inte vila förrän allt är sonat. Rhodry och Jill dras omedelbart till varandra, och sagan tar sin verkliga början.

Det här är oerhört bra fantasy. Jag har läst hela serien tidigare, men har börjat om nu när det kom ut en ny del i serien. Det är en lika underbar läsupplevelse även andra gången. Berättelsen är rik på spänning, magi och intriger, språket är bra, och krig och konflikter blandas med romantik och dramatik på ett fängslande sätt. En bra översiktsplan över de olika personernas namn i olika inkarnationer gör att man lätt kan följa med i kasten mellan olika tidsåldrar. Rekommenderas till alla fantasyfans!
Betyg 4

Joonnaa 2007-07-01 22:45
äntligen en fantasy med smak!
Betyg 5

Yuffie 2008-11-01 15:52
Ganska "svår" story men den var spännande och rolig att läsa, lätt att leva sig in i:D
Betyg 4

Thomas72 2010-02-23 09:55
Bra fantasy. Bäst i serien.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Silverdolken


  Köp boken som film på cdon: