bokrecensioner boktips

Serafers drömmar

Författare: Ola Wikander
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113032221


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter att nedkämpat en hel stad återvänder serafernas ledare, general Kwanzo, med sitt byte: ett grönskimrande provrör med mystiskt innehåll som han överlämnar till Dômwelds härskare och sin överbefälhavare, kung Thomasion. Uppdraget är slutfört och generalen drar sig tillbaka för att slicka sina sår, tillsammans med sin älskarinna, översteprästinnan Ghealbinë.

General Kwanzo har börjat tvivla: vad är det för sorts order de lyder? Hur många liv behöver släckas för att kung Thomasion ska få fatt i det han söker? Seraferna utgör Dômwelds slagkraftigaste vapen i såväl anfall som försvar: en bevingad elittrupp om hundra man, i det närmaste osårbara och ännu obesegrade i strid. Kwanzo behöver rådfråga sin vän och mentor doktor Cardano men ingen vet var denne befinner sig; han tycks vara spårlöst försvunnen. Tillsammans med sin handgångne man, kapten Ambrogael, och den skarpsinniga bibliotekarien Nymwë försöker Kwanzo reda ut vad som hänt doktor Cardano och samtidigt utröna vad det är kung Thomasion egentligen har i kikaren. Men väggarna har öron, Thomasion har spioner överallt och det viskas om att erövra förmågan att förutspå framtiden. Jakten har bara börjat.

Ola Wikanders Serafers drömmar har allt man kan önska av en mörk och stark fantasyberättelse och är första delen i en planerad trilogi med namnet Stjärnan, Griyningens son.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Serafers drömmar :
2022-04-26 17:19
En fantasy skriven av en svensk författare.
En fantasy med inslag av science fiction. Detta är första delen av en triologi Stjärnan, gryningens son. Boken har gjort mig nyfiken på att fortsätta båda läsa serien men även andra verk av författaren.
Serafers drömmar är försa boken i en tilltänkt triologi . Tyvärr vet jag inte om han har skrivit klart serien, för nu har det gått många år sedan första boken har kommit ut och jag har inte sett sista boken.

Handlingen är både typisk fantasy genre, samtidigt som den skiljer sig en del frå den klassiska fantasyn. Det är ondska kontra godhet, hjälte mot skurk så son det brukar vara i dessa typ av böcker. Däremot är karaktärerna lite mer säregna.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Serafers drömmar
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Nordiska myter
 N. Gaiman