bokrecensioner boktips

När mörkret faller

Författare: Ian Rankin
Genre: Roman
ISBN: 9137120689


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter nästan trehundra års väntan ska Skottland på nytt få ett eget parlament. Denna historiska händelse påverkar hela Edinburgh, framtidstro blandas med ovisshet och de politiska intrigerna är många. Kriminalkommissarie John Rebus får i uppdrag att samordna polisarbetet i det område där parlamentsbyggnaderna ska uppföras runt det anrika Queensbury House. Där ska en ung man enligt sägnen ha grillats på spett för hundratals år sedan. Men när man gräver fram eldstaden där det brottet sägs ha begåtts, finner man kvarlevorna av ett betydligt färskare offer. Några dagar senare hittas en parlamentsledamot mördad, och Rebus misstänker ett samband mellan de båda morden. Någon kan tjäna stora pengar på Skottlands oberoende, och där stora summor står på spel lockas ondskan fram...
Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När mörkret faller :
2005-06-12 16:00
Detta var min första bekantskap med Ian Rankin och kommissarie John Rebus. Tyvärr var det ingen angenäm träff. Jag vet inte om jag var okoncentrerad eller vad det var men jag hade svårt att hålla isär de olika parallella handlingarna och boken kändes seg och långtråkig.

Jag har två till böcker i samma serie och hoppas att de ska vara lite mer upplyftande.
Betyg 2
2006-11-14 10:15
Boken lever inte upp till de förväntningar jag hade på denna deckare som utspelas i Skottland. Har inte läst något av Ian Rankin förut och jag upplevde detta som en mycket medioker historia. Det blir aldrig riktigt spännande och jag hade svårt att hålla isär alla personer. Det var däremot nästan mer spännande att följa huvudpersonernas privatliv än att vara delaktig i att brotten klarades upp. Nä, det blir endast en tvåa i betyg.
Betyg 2
2016-05-30 16:47
Olika historier vävs samman i denna Rebus-deckare. Oavbrutet intressant. Man bör nog helst läsa Rankins Rebus-deckare i kronologisk ordning. Annars kan det bli lite svårt att hålla reda på de personer som dyker upp. Inte långt från en femma.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När mörkret faller
Liknande böcker:
Tillbaka till Hemsjö
 M. Wensund
Bara på besök
 B. Oleary
De ofrälsta
 R. Harris
Blå
 M. Lunde
Flickvänskontraktet
 A. Keiler
Jag är Gud
 M. Karim
Gökungen
 L. Marklund
De sju vindarnas hus
 A. Estberg