bokrecensioner boktips

En annan mans grav

Författare: Ian Rankin
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789185419845


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

John Rebus är tillbaka


John Rebus är en man som sällan håller sig till reglerna. Egentligen är han pensionerad från Edinburghpolisen, men har lyckats hålla sig kvar som civilanställd utredare på avdelningen för cold cases, där man arbetar med gamla olösta fall. Han har samarbetsproblem med sin chef, är under utredning av den egna poliskåren och har svårt att acceptera att han inte längre är anställd "på riktigt". Relationen till dottern är fortfarande sval och flaskan kanske är hans trognaste vän.


När han kontaktas av en kvinna vars dotter försvann för ett decennium sedan är han till en början oengagerad. Men något i kvinnans berättelse väcker till slut hans intresse. Det visar sig att det är flera kvinnor som saknas i samma område och att det finns många likheter mellan fallen, bland annat har någon skickat sms med mystiska bilder till de försvunna kvinnornas vänner. Utredningen växer och pressen slår upp det stort med intervjuer av de anhöriga.


Rebus upptäcker att det finns krafter som inte vill att sanningen uppdagas, inte bara i den undre världen utan även bland hans kolleger.


Rebus var redan tidigare känd för sina oortodoxa metoder och numera känner han sig fri att göra allt som krävs för att få fast gärningsmannen. Men den stora frågan är: kan han hålla sig på rätt sida av lagen?


Än en gång får vi stifta bekantskap med John Rebus. Ian Rankin räknas till en av Storbritanniens främsta kriminalförfattare. År 1987 kom den första boken om kriminalkommissarie John Rebus och Ian Rankin har låtit sin hjälte åldras i takt med böckerna.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En annan mans grav :
2014-09-30 10:17
Helt ok ! Men lyfter sig inte utan blir sämre mot slutet.
Betyg 3
2015-07-30 12:26
Ett lite platt slut drar ned betyget. Lite väl segt även med all bilkörning. Man kan ju också undra varför en så till synes sympatisk person som Siobhan Clarke fortfarande har kontakt med en sådan odåga som John Rebus. Men första hälften av boken var mycket bra och motiverar ett betyg på 4.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En annan mans grav
Liknande böcker:
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Många tungor små
 H. Poloni
Om döda ont
 H. Koppel
Oskuldens lag
 M. Connelly
Eldfågeln
 I. Thelander
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy